More

  Allen Popović-Beganović najmlađi doktor medicinskih nauka Univerziteta u Tuzli iz oblasti oftalmologije

  spot_imgspot_img

  Mr. sci. Allen Popović-Beganović, dr med, šef Službe za očne bolesti JZU Brčko distrikt BiH, 3. novembra je uspješno odbranio doktorsku disertaciju pod nazivom “Promjene u makuli nakon operacije katarakte” i time stekao naučno zvanje doktora medicinskih nauka.

  Članovi komisije su bili ugledni univerzitetski profesori: prof. dr sci. Vahid Jusufović, mentor, prof. dr sci. Suzana Pavljašević, član, prof. dr sci. Šefik Hasukić, predsjednik komisije, redovni profesori Univerziteta u Tuzli.

  Mišljenje komisije je da doktorska disertacija predstavlja rad i istraživanje koje ima veliki naučni i stručni značaj, kao i veliki naučni doprinos. Komparativna analiza različitih operativnih zahvata operacije katarakte kroz promjene objektivizirane optičkom koherentnom tomografijom – OCT, svakako predstavlja prvo istraživanje ovog tipa u Bosni i Hercegovini.

  Provedeno istraživanje na ovakav način i u ovom obimu prvo je u svijetu (na osnovu medline pretraživanja), koje ispituje postoperativne promjene makule na ovaj način, ističe prof dr sci. Vahid Jusufović.

  Predsjednik komisije prof. dr sci. Šefik Hasukić ističe činjenicu da je kandidat, pored uspješne odbrane doktorske disertacije, ujedno i najmlađi doktor medicinskih nauka iz oblasti oftalmologije koji je stekao ovo visoko akademsko zvanje na Univerzitetu u Tuzli.

  Da se radi o mladom i uspješnom kandidatu sa brojnim učešćima na međunarodnim i domaćim naučnim skupovima, doprinosu u naučnom istraživačkom radu, kao i objavljivanjem naučnih i stručnih radova u svjetskim priznatim časopisima, istakla je prof. dr sci. Suzana Pavljašević.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  forty five − = thirty six

  Čitano

  Povezani članci