Alija Denjagić uputio čestitku povodom Dana žena i Dana Brčko distrikta

  Nezavisni zastupnik u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Alija Denjagić uputio je danas čestitku povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena i Dana Distrikta.

  Foto: Privatna arhiva Alije Denjagića

  Novinar: Adis Mujdanović

  Nezavisni zastupnik u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Alija Denjagić uputio je danas čestitku povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena i Dana Distrikta.

  “Svim pripadnicama ljepšeg spola čestitam 8. mart, Međunarodni dan žena, uz želje da im ovaj dan protekne u lijepom raspoloženju i da ga podijele sa svojim najdražima, uz pažnju, ljubav i poštovanje koje one zaslužuju. Dan žena jeste praznik, ali to treba biti i dan kada trebamo, ne samo poklanjati više pažnje ženama, nego i slaviti ekonomska, društvena i politička dostignuća žena”, naveo je Denjagić.

  Podsjetio je da se ovaj dan obilježavanja u znak sjećanja na borbu za ženska prava, naglasivši da se ne smije zaboraviti da ta borba za ravnopravnost i vlastito dostojanstvo nije završena.

  “Ovaj dan je važan faktor u nastojanju da svijet u kojem živimo učinimo boljim i pravednijim. Neka ovogodišnji dan žena bude uistinu njihov praznik i dan zahvalnosti za sve dobro kojim su obogatili naše živote i svijet u kojem živimo. Svim ženama sretan 8. mart, Međunarodni dan žena!”, naveo je Denjagić, dodavši:

  “Nastojat ću da doprinesem stvaranju boljih uvjeta za život građana Brčko distrikta, kako bi ovu lokalnu zajednicu učinili poželjnim mjestom življenja. Čestitam vam 19. godišnjicu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.”

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty five ÷ fifty five =