More

  Aleksandra Obradović iz Brčkog jednoglasno izabrana za potpredsjednicu VSTV-a Bosne i Hercegovine

  - Advertisement -

  Aleksandra Obradović, sudija Osnovnog suda Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, izabrana je za novu potpredsjednicu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) jednoglasnom odlukom prisutnih članova VSTV-a BiH, danas na sjednici Vijeća.

  Aleksandra Obradović rođena je u Brčkom, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Pravni fakultet Univerziteta u Novom Sadu završila je 1994. godine, čime je stekla zvanje diplomiranog pravnika.

  Pravosudni ispit položila je pred Komisijom za polaganja pravosudnog ispita pri Ministarstvu pravde Republike Srbije u Beogradu 1996. godine.

  Pripravnički staž obavila je u Osnovnom sudu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u periodu od 1994. do 1996. godine. Nakon toga, od 1996. do 1997. godine, obavljala je posao stručnog saradnika, također u Osnovnom sudu u Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Kao sudija u Osnovnom sudu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine radila je u periodu od 1997. do 1998. godine, nakon čega je radila kao sudija u Osnovnom sudu u Bijeljini, sve do 2000. godine. Od 2000. do 2004. godine, radila je kao član kancelarije za zastupanje u Vladi Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, dok od 2004. godine u kontinuitetu do danas radi kao sudija u Osnovnom sudu Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine.

  Učestvovala je na brojnim obukama i seminarima, uključujući i one u organizaciji CEST-a.

  Za članicu VSTV-a BiH, izabrana je 23.04.2021. godine, od Pravosudne komisije Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz VSTV-a.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  forty six − 36 =