More

  Aktivnosti policije BD BiH: Jedno hapšenje, 30 vozača isključeno iz saobraćaja

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  U periodu od 29.04.2022. od 06,00 sati do 05.05.2022. godine jedno hapšenje, 30 vozača isključeno iz saobraćajado 06,00 sati.

  KRIMINALITET: U periodu vikenda i proteklih praznika na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježeno je pet  krivičnih djela i to tri teške krađe, jedna krađa i teška tjelesna povreda.

  JAVNI RED I MIR: U navedenom vremenskom periodu zabilježeno je četiri događaja narušavanja javnog reda i mira od kojih izdavajamo događaj od dana 29.04.2022. godine kada je u 08.30 sati slobode lišeno lice E.K. rođen 1979. godine u Gradačcu, nastanjen u naselju Prutače zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. “Drsko ponašanje” i člana 8. “Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.       

  SAOBRAĆAJ: Tokom navedenog perioda zabilježeno je sedam saobraćajnih nezgoda. Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 67 vozača i vozila. Od toga 30vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, osam lica jer su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, jedno lice koje je upravljalo vozilom u vrijeme tzrajanja zabrane upravljanja, dva lica koja su vozilima upravljala neregistrovanim prikolicama, sedam lica jer su upravljala vozilima neregistrovanim vozilima, dva lica jer u vozačkim dozvolama nisu imala naznačenu odgovarajuću kategoriju za upravljanje vozilima, četiri lica jer su vozilima upravljala nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, tri lica jer su upravljali vozilima bez potvrde o poznavanju propisa, dva lica zbog upravljanja pretovarenim vozilima,  četiri lica jer su vozilima pridodali prikolice bez naznačene odgovarajuće kategorije, dva lica jer su vozilima upravljala uz nepropisno označen teret, jedno lice koje je upravljalo vozilom sa neobezbijeđenim teretom i jedno lice koje je upravljalo vozilom sa prikolicom bez regisatrskih oznaka.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  thirty six ÷ = 4