Aktivnosti Odjela za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta BiH

Sponzorisan članak

Sve aktivnosti Odjela za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine od početka pandemije korona virusa prilagođene su i limitirane, zbog čega je odloženo i nekoliko projekata te specijalističkih obuka.

Odjel je u punom kapacitetu, kao dio Štaba za zaštitu i spašavanje BDBiH, bio angažovan u saradnji sa Ministarstvom sigurnosti BiH i Oružanim snagama BiH na izgradnji karantinskog prostora na Gradskom stadionu Brčko, izgradnji dodatnih smještajnih kapaciteta u Tehničkoj školi u ovom gradu, a rađena je i dezinfekcija javnih objekata, javnih površina, stambenih i poslovnih zona u Distriktu. U aktivnosti je sve vrijeme uljučeno i nekoliko nevladinih organizacija.

Od ostalih aktivnosti izdvajaju se intervencije u Brki, Rašljanima i nekoliko zaseoka za vrijeme velikih padavina i sanacija nekoliko klizišta.

Tokom mjeseca oktobra izdvajaju se dvije akcije pripadnika Odjela za javnu sigurnost.

Pripadnici Odsjeka civilne zaštite 15. oktobra su u Gornjem Rahiću brzom intervencijom spasili žensku osobu koja je pala u bunar.

Brčanski vatrogasci 29. oktobra su iz smrskanog automobila izvukli povrijeđenu žensku osobu, nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na putu Brezik-Stanovi.