More

  Aktiv žena SNSD-a Brčko sakupio 2.000 KM za Predraga Šarića

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Aktiv žena SNSD-a Brčko je sinoć na tradicionalnoj proslavi 8. marta, koja je ove godine bila humanitarnog karaktera, sakupio 2.000 KM za Brčaka Predraga Šarića koji treba da ide na transplantaciju bubrega u Francusku.

  Predsjednik Aktiva žena Opštinskog odbora SNSD-a u Brčkom Slobodanka Ćurčić je istakla da se proslavi odazvalo oko 1.000 žena i da su novac namijenjen za tradicionalnu kupovinu ruža, kao osmomartovskog poklona članicama, ove godine donirale u humanitarne svrhe, a iz istog razloga je organizovana i tombola.

  Aktiv žena prikupio je 1.480 KM, dok je Sindikalna organizacija „Sloboproma S“ donirala 500 KM.

  Proslavi je prisustvovao i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik koji je rekao da je Aktiv žena SNSD-a u tom gradu jedan od najboljih u stranci, te da je najmasovniji i najaktivniji.

  “Zahvalan sam našim aktivistkinjama ovdje za godine podrške koje su nam davale da imamo snagu da možemo da vodimo smislene i odgovorne politike. Drago mi je što one to prepoznaju”, rekao je Dodik novinarima.

  Dodik je istakao da su žene stub porodice, ali i društva, te da mu je drago što se na ovaj način druže jer šalju poruku da se treba okupljati, družiti i da treba gledati vedriju stranu života, a ne samo neku drugu.

  Predsjednik Aktiva žena SNSD-a Nada Tešanović podsjetila je da se 8. mart proslavlja zahvaljujući borbi žena za ravnopravnost i dodala da SNSD obilježava ovaj datum kako bi uputio poruku i drugim ženama da dođu, jer su žene snaga SNSD-a.

  Ona je napomenula da Aktiv žena SNSD-a u cijeloj Republici Srpskoj ima oko 50.000 članica i da je humanitarna aktivnost nešto što je blisko ženama jer su majke i porodica im je najvažnija.

  “Da bi porodica bila srećna moramo imati politiku za to. I zato nam ova stranka daje snagu da se izborimo da naša đeca žive bolje nego što smo mi živjeli”, istakla je Tešanovićeva.

  Član Glavnog odbora SNSD-a Siniša Milić rekao je da bez jake i uspješne žene ne može biti ni jake i uspješne političke organizacije, te da je Opštinski odbor stranke u Brčkom najbolji primjer toga. On je istakao da je rad Odbora prepoznat i sa nivoa Republike Srpske i iz vrha stranke.

  “Nadam se da će ta snaga stranke nastaviti da jača kada je u pitanju uloga žena i da će biti vidljiva kroz značajnije funkcije u stranci i u institucijama Brčko distrikta”, poručio je Milić.

  Autor: SNSD Brčko
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  sixty one − fifty six =