More

  Akcija “Koridor”: Predložen pritvor i mjere zabrane za uhapšene

  spot_imgspot_img

  Tužilaštvo BiH predložilo je određivanje pritvora za dva lica osumnjičena da su kao pripadnici organizovane grupe krijumčarila tekstilnu robu i cigarete iz Srbije i Crne Gore u BiH.

  Mjera za određivanje pritvora predložena je Sudu BiH, a mjere zabrane za ostale uhapšene u akciji “Koridor”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

  Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i uticati na svjedoke ili saučesnike, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

  Ova lica su pod istragom za krivična djela organizovanje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe čime su ostvarivala veliku nezakonitu imovinsku korist, te oštetila budžet BiH.

  Osam osumnjičenih za krijumčarenje robe uhapšeno je 8. decembra u nastavku akcije “Koridor” kada su izvršeni i pretresi na području Bijeljine, Brčkog, Ugljevika i Doboja.

  Na teret im se stavlja da su tekstilnu robu nabavljali na području Turske, Kine, Srbije i drugih država, odnosno cigarete na području Crne Gore, nakon čega su krijumčarili preko granice iz Srbije u BiH i dalje prodavali na tržištu BiH, na području Bijeljine, Doboja i Brčkog, najvećim dijelom na pijaci “Arizona”.

  Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu.

  Čitano

  Povezani članci