More

  Akcija davanja krvi u Brčkom: Krv je lijek a čovjek je jedini izvor krvi kao lijeka (fotogalerija)

  - Advertisement -

  Organizacija Saveza za bolju budućnost već tradicionalno organizuje humanitarnu akciju davanja krvi. Obzirom na teško stanje u kojem se nalaze naši građani, zalihe krvi bile su na nezavidnom nivou te je u organizaciji brčanskog SBB-a a u saradnji sa brčanskom Socijalističkom partijom te Organizacijom Narod i pravda Brčko distrikta BiH, organizovana akcija humanitarnog davanja krvi, saopšteno je danas iz SBB-a.

  „U posljednjem periodu primjećeno je da je potražnja krvi velika a na ovaj način smo jednim malim dijelom potrudili se da olakšamo našim sugrađanima potražnju za istim“, kazala je predsjednica OO SBB Brčko Ina Pamukčić.

  Iz brčanskog NiP-a su poručili da „u ovim teškim vremenima moramo se potruditi da pomažemo jedni drugima a ovo je jedan od vidova pomoći. Krv je lijek a čovjek je jedini izvor krvi kao lijeka“.

  Socijalistička partija Brčko distrikta rado se odazvala akciji uz poruku da Krv nije moguće proizvesti na umjetan način. Jedini izvor toga lijeka jest čovjek – davaoc krvi.”

  Amer Čaušević, dugogodišnji davalac krv je kazao da je krv najskuplja tekućina koja se ne može proizvesti i iz toga predstavlja posebnu satisfakciju kada sa ovim djelom uspiješ spasiti nekome život.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img