Akcija ‘Čep za hendikep’: Uručeno 800 komada pelena

  Uručeno 800 komada pelena za maloga Kenana, dječaka koji ima petnaest godina, a samo jedanaest kilograma, saopćeno iz Udruženja "Anđeli" iz brčanske mjesne zajednice Krepšić.

  Akcija 'Čep za hendikep' je pokrenuta sa ciljem da pokaže da se humanost može ispoljiti bez ijedne donirane konvertibilne marke [Ustupljeno Otisku]

  U okviru akcije “Čep za hendikep” uručeno je 800 komada pelena za maloga Kenana, dječaka koji ima petnaest godina, a samo jedanaest kilograma, saopćeno je iz Udruženja “Anđeli” iz brčanske mjesne zajednice Krepšić.

  “Suvišno je išta reći osim da se divimo njegovoj mami na hrabrosti i snazi. Zbog emocija koje su nas obuzele kad smo ga vidjeli nismo mogli slikati… Još jednom naše duboko poštovanje za sve roditelje koji su u sličnoj ili istoj situaciji i hvala svima onima koji skupljaju čepove i tim naizgled malim trudom daju veliki doprinos jednoj nadasve važnoj akciji!”, navodi se u saopćenju.

  Humanost bez ijedne marke

  Akcija “Čep za hendikep” je pokrenuta sa ciljem da pokaže da se humanost može ispoljiti bez ijedne donirane konvertibilne marke i idejom razvijanja društvene svijesti i značaju reciklaže, koja u ovome slučaju može doprinijeti boljem i lakšem životu onih koji se bore sa problemima i izazovima hendikepa i invaliditeta.

  Akcija podrazumijeva prikupljanje svih vrsta plastičnih čepova koji se recikliraju kao tvrda plastika, kako bi se sredstvima prikupljenim reciklažom osigurala nabavka pomagala koja osobama uskraćenim za slobodno i nesmetano kretanje u velikoj mjeri olakšavaju život.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  four × = four