Akademik Nedeljko Stanković dobitnik priznanja Lisabonskog vijeća za mir, toleranciju, inovacije i nauku

  Na prijedlog članova Lisabonskog vijeća za mir, toleranciju, inovacije i nauku, Izvršni komitet ove asocijacije uručio je akademiku prof. dr. Nedeljku Stankoviću, rektoru Evropskog univerziteta Brčko distrikt BiH, priznanje na plenarnom zasjedanju koje je održano 4. maja u Lisabonu, Portugalska Republika.

  Foto: Evropski univerzitet BDBiH

  Novinar: Adis Mujdanović

  Na prijedlog članova Lisabonskog vijeća za mir, toleranciju, inovacije i nauku, Izvršni komitet ove asocijacije uručio je akademiku prof. dr. Nedeljku Stankoviću, rektoru Evropskog univerziteta Brčko distrikt BiH, priznanje na plenarnom zasjedanju koje je održano 4. maja u Lisabonu, Portugalska Republika.

  Skup je bio međunarodnog karaktera, tako da su ovom zasjedanju prisustvovali brojni naučnici i inovatori iz cijeloga svijeta (Austrija, Njemačka, Rumunija, Španija, Singapur, Kina, Rusija, Katar, Saudijska Arabija, Palestina, Kuvajt, Egipat, Srbija, Hrvatska), dok je akademik Stanković predstavljao Bosnu i Hercegovinu.

  Učesnici skupa su tragali za načinom boljeg međusobnog razumijevanja naroda i uspostavljanja saradnje kroz nauku, mir i toleranciju, saopćeno je danas iz Evropskog univerziteta.

  Ova visokoškolska ustanova je podsjetila da je u istom gradu, prije četiri godine, akademik Stanković primio odlikovanja za velikog majstora u karateu Grand Master of the Year 2015 i Grand Master of the Year 2016.

  Akademik Stanković je, pored toga, od 2015. godine upisan i u Lisabonsku kuću slavnih međunarodnih borilačkih vještina.

  Dan prije plenarnog zasijedanja Lisabonskog vijeća, održana je i Skupština Romanskog foruma izumitelja, kao i asocijacije izumitelja Inventarium Science, kada je akademik Stanković izabran za počasnog člana te organizacije.

  Romanski forum izumitelja dodijelio je akademiku Stankoviću počasni orden i titulu Pro Scientia et Innovatio zbog njegovog doprinosa razvoju nauke.

  „Jako me veseli što se moj skromni naučni angažman priznaje i na međunarodnom nivou. U ime Evropskog univerziteta mogu konstatovati da ćemo nastojati i dalje graditi veze na tom nivou, kako bi akademsko osoblje, kao i studenti ovog Univerziteta uživali korist visokog obrazovanja“, izjavio je rektor akademik prof. dr. Nedeljko Stanković.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  one × 2 =