More

  Admir Mujkanović: Ljude zlostavljaju u staračkim domovima

  „Postoje indicije da se u staračkim domovima i vrtićima upotrebljavaju medikamenti, odnosno sedativi koji koriste u svrhu uspavljivanja, a kako bi na osnovu toga uposlenici imali više vremena za druge aktivnosti."

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Piše: Safet Imamović

  Zastupnici Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojili su u srijedu, na 24. redovnoj sjednici, Nacrt zakona o zaštiti od nasilja u porodici u Distriktu u prvom čitanju, kojim se osigurava veća zaštita žrtvama nasilja.

  U prvom čitanju usvojeni su i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti  i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti.

  Na ovu temu, izjavu za medije dao je poslanik u Skupštini Brčko distrikta Admir Mujkanović (Stranka demokratske akcije).

  Mujkanović je rekao kako starački domovi „niču kao gljive“ na prostoru Brčko distrikta. Smatra da su određeni ljudi, na ovaj način, vidjeli priliku da steknu enormne zarade.

  Istakao je isto tako i da ti starački domovi ne ispunjavaju minimalne standarde, a koje moraju da imaju ove ustanove.

  Naveo je da ima i određene informacije o tome kako se određene osobe u tim staračkim domovima i zlostavljaju.

  „Postoje indicije da se u staračkim domovima i vrtićima upotrebljavaju medikamenti, odnosno sedativi koji koriste u svrhu uspavljivanja, a kako bi na osnovu toga uposlenici imali više vremena za druge aktivnosti. Mi moramo tome stati u kraj, vidjet ćemo na koji način, a ovaj zakon je dobra podloga za to. A svi koji rade u skladu sa propisima i zakonima imat će našu podršku“, rekao je on.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  thirty five ÷ = 7