More

  375 paketa pomoći pripadnicima romske nacionalne manjine na području Distrikta

  - Advertisement -

  Zahvaljujući donaciji Njemačke organizacije „Help“ Omladinski centar Vermont i njegovi aktivisti u naredna tri dana planiraju podjelu 375 paketa pomoći pripadnicima romske nacionalne manjine na području Distrikta.

  Pomoć u vidu paketa sa higijenskim potrepštinama izdvojena je iz regionalnog projekta za zapošljavanje socijalno ugroženog stanovništva, koga finansira Vlada Njemačke, putem NVO „Help“. 

  Organizacija Help je pored Srbije i Crne Gore aktivna i u našoj zemlji kada je u pitanju pomoć romskoj nacionalnoj manjini da se adekvatno integriše u društvo, odnosno dođe do zaposlenja. Vermont su kažu izabrali za partnera na ovom projektu, zahvaljujući pozitivnim iskustvima drugih donatora.

  “Vermont smo odabrali na preporuku Švicarskog „Karitasa“ i pored ovog, nadamo se saradnji i na nekim drugim projektima, budući da su nam ciljevi isti ili dosta slični”, rekao je prilikom primopredaje paketa u Brčkom Almin Adžović, predstavnik Njemačke NVO „Help“ za BiH.

  Od početka pandemije korona virusa, Vermont je putem svojih donatora podijelio oko 1100 paketa humanitarne pomoći sa prehrambenim i higijenskim potrepštinama.

  Naglašavaju da je današnja donacija ujedno i najveća kada su u pitanju pojedinačne donacije.

  “Želja nam je da se ne zaustavimo na ovim aktivnostima, te da  idemo i dalje u smjeru integracije marginalizovanih grupa. Posebno iz razloga što je jedan od osnovnih preduslova za normalan život i  jeste samo  zaposlenje a organizacija Hepl se bavi upravo takvim stvarima”, istakao je Damir Radenković, direktor OC „Vermont“.

  Distribucija 375 paketa pomoći, doniranih od strane njemačke organizacije Help, vršiti će se  u naredna tri dana po sistemu „od vrata do vrata“.

  Iz Vermonta naglašavaju da će njihovi zaposlenici i volonteri u naredna tri dana, obići sve romske domove, te im uručiti donacije, pridržavajući se preporuka resornog odjeljenja o zaštiti od  korona virusa.

  Autor: Omladinski centar "Vermont" Brčko
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img