19. Međunarodni Bajramski turnir u kategoriji seniora pripao ekipi Beg Oil G. Rahić (GRAFIKA/FOTO)

U organizaciji Malonogometnog kluba Klanac u nedjelju 26.12.2021. godine je u Brčkom [sala Ekonomske škole] počeo 19. Bajramski turnir u malom nogometu, te trajao sve do 05.01.2022. godine.

Turnir se igrao u sedam kategorija – djevojke, pjetlići, pioniri, kadeti, juniori, seniori i veterani.

U srijedu, finalni dan su odigrane utakmice:

U kategoriji pjetlića prvo mjesto je odnijela ekipa Kaskada, drugo mjesto je osvojila ekipa ŠF Šampion. Najbolji strijelac u kategoriji pjetlići je Rasim Mešić (Kaskada). Najbolji golman u kategoriji pjetlići je Elmin Gušo (ŠF Šampion). Najbolji igrač u kategoriji pjetlići Muhamed Dizdarević (Kaskada). Nagrade je uručio Davor Arnautović, reprezentativac Bosne i Hercegovine u futsalu.

U kategoriji juniora prvo mjesto je odnijela ekipa Majevica Lopare, drugo mjesto Futsal team Lopare, te treće mjesto pripalo ekipi Pekoteka Nimex. Najbolji strijelac u kategoriji juniora je Armin Kahvedžić (Futsal team Doborovci). Najbolji golman u kategoriji juniora je Dalibor Mitrović (Majevica Lopare). Najbolji igrač u kategoriji juniora je Tomislav Stojanović (Pekoteka Nimex). Nagrade je uručio Mirsad Ibrišimović, predsjednik Organizacionog odbora Turnira.

U kategoriji seniora prvo mjesto je odnijela ekipa Beg Oil G. Rahić, drugo mjesto je osvojila ekipa Aksemont Srebrenik, te treće mjesto pripalo je ekipi Tom Cat. Najbolji strijelac u kategoriji seniora je Sead Buljubašić (Aksemont Srebrenik). Najbolji golman u kategoriji seniora je Mevludin Mujanović (Aksemont Srebrenik). Najbolji igrač u kategoriji seniora je Davor Arnautović (Beg Oil G. Rahić). Nagrade je uručio Esed Kadrić, gradinačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Time je završen 19. Međunarodni Bajramski turnir u malom nogometu.

Autor: Kenan Ibrišimović  
--