More

  19. Međunarodni Bajramski turnir u kategoriji seniora pripao ekipi Beg Oil G. Rahić (GRAFIKA/FOTO)

  spot_imgspot_img

  U organizaciji Malonogometnog kluba Klanac u nedjelju 26.12.2021. godine je u Brčkom [sala Ekonomske škole] počeo 19. Bajramski turnir u malom nogometu, te trajao sve do 05.01.2022. godine.

  Turnir se igrao u sedam kategorija – djevojke, pjetlići, pioniri, kadeti, juniori, seniori i veterani.

  U srijedu, finalni dan su odigrane utakmice:

  U kategoriji pjetlića prvo mjesto je odnijela ekipa Kaskada, drugo mjesto je osvojila ekipa ŠF Šampion. Najbolji strijelac u kategoriji pjetlići je Rasim Mešić (Kaskada). Najbolji golman u kategoriji pjetlići je Elmin Gušo (ŠF Šampion). Najbolji igrač u kategoriji pjetlići Muhamed Dizdarević (Kaskada). Nagrade je uručio Davor Arnautović, reprezentativac Bosne i Hercegovine u futsalu.

  U kategoriji juniora prvo mjesto je odnijela ekipa Majevica Lopare, drugo mjesto Futsal team Lopare, te treće mjesto pripalo ekipi Pekoteka Nimex. Najbolji strijelac u kategoriji juniora je Armin Kahvedžić (Futsal team Doborovci). Najbolji golman u kategoriji juniora je Dalibor Mitrović (Majevica Lopare). Najbolji igrač u kategoriji juniora je Tomislav Stojanović (Pekoteka Nimex). Nagrade je uručio Mirsad Ibrišimović, predsjednik Organizacionog odbora Turnira.

  U kategoriji seniora prvo mjesto je odnijela ekipa Beg Oil G. Rahić, drugo mjesto je osvojila ekipa Aksemont Srebrenik, te treće mjesto pripalo je ekipi Tom Cat. Najbolji strijelac u kategoriji seniora je Sead Buljubašić (Aksemont Srebrenik). Najbolji golman u kategoriji seniora je Mevludin Mujanović (Aksemont Srebrenik). Najbolji igrač u kategoriji seniora je Davor Arnautović (Beg Oil G. Rahić). Nagrade je uručio Esed Kadrić, gradinačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Time je završen 19. Međunarodni Bajramski turnir u malom nogometu.

  Autor: Kenan Ibrišimović 

  Čitano

  Povezani članci