More

  Brčko : Potpisan ugovor za nastavak izgradnje Gradskog stadiona

  Šef Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Ratko Stjepanović i direktor d. o. o. „Antikorozija“ Gacko Dragutin Papović danas su prostorijama Vijećnice potpisali ugovor o izvođenju radova za petu fazu izgradnje Gradskog stadiona.

  Na današnjoj press konferenciji Ratko Stjepanović izrazio je zadovoljstvo što je nakon ponovljenog postupka izbora izvođača došlo do potpisivanja ovog značajnog ugovora čija vrijednost iznosi 6,9 miliona KM, zaključenog na rok od trinaest mjeseci.

  „Očekujemo da će izvođač poštovati ovu dinamiku i da će se što prije stvoriti preduslovi da uvedemo izvođače u posao, s obzirom na to da se nalazimo na početku građevinske sezone. Pratićemo realizaciju ovog ugovora i planiramo da, ukoliko sve bude teklo po planu, u polovini realizacije ovog ugovora pripremimo projektnu i tendersku dokumentaciju za završnu fazu izgradnje Gradskog stadiona kako bi po okončanju ovog ugovora zaključili i drugi ugovor“, kazao je Stjepanović

  „On bi obuhvatao određene sanacione radove na konstrukciji objekta što podrazumijeva čišćenje i pripremu armirano-betonskih elemenata konstrukcije za nanošenje reparaturnog maltera, zatim armirane i betonske radove koji se odnose na završetak betoniranja konstruktivnih elemenata u objektu koji nisu do sada završeni kao što je podna ploča ulaznog platoa. Od zidarskih radova rađeni bi bili pregradni zidovi i malterisanje, a od izolacionih radova rađena bi bila hidroizolacija i termoizolacija. Takođe, planirano je zatvaranje fasadnih otvora i izrada kompletne fasade. Mijenjan bi bio i krovni pokrivač, rađene bi bile grube instalacije vodovoda i kanalizacije, kao i elektroinstalacije, odnosno instalacije ispod maltera. Takođe, rađene bi bila i gromobranska instalacija, kao i tribine“, objasnila je Čivčić.

  Ovo su radovi sa kojim bi bile završene sve grube instalacije, malterisanje, podne glazure, zatvaranje objekata fasadnom aluminijskom bravarijom, fasada na objektu, završna obrada tribina bez sjedalica, ulazni plato bez završne obloge i parking prostor na ulazu.

  Direktor d. o. o. „Antikorozija“ Gacko Dragutin Papović naveo je da ovo preduzeće posluje više od 30 godina sa velikim brojem projekata iz oblasti građevinarstva te da obavlja i poslove remontnih radova na termoenergetskim objektima. Kazao je da će uložiti sve napore kako bi ovaj posao bio realizovan vrlo uspješno i prije navedenog roka.

  (Radio Brčko)

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  4 + five =