More

    Vojnik KFOR-a poginuo na Kosovu, drugi povrijeđen

    - Advertisement -

    Pripadnik italijanskog kontigenta KFOR na Kosovu poginuo je jučer u saobraćajnoj nesreći, saopštio je KFOR.

    • Jučer, u 15.30 po lokalnom vremenu, vojnik italijanske vojske zaposlen u baza KFOR-a u Novom Selu je poginuo u saobraćajnoj nesreći dok se nalazio u vojnom vozilu duž puta koji povezuje opštinu Peć i Klina. Vojnik je, u kritičnom stanju i bez svijesti, odmah prevezen helikopterom u američke bolnice u Prištinu, ali je preminuo – navodi se u saopćenju.

    Dalje se dodaje da se u vozilu koje je učestvovalo u nesreći nalazio se i još jedan vojnik koji je prevezen u svjesnom i stabilnom stanju u kamp Viljađo Italija kolima hitne pomoći, a potom poslat u vojnu bolnicu u Kamp Film Sitiju radi daljih provjera.

    Komandant KFOR-a, general major Ozkan Ulutaš izrazio je saučešće.

    • Izražavam iskreno saučešće. Moje misli su sa porodicom i prijateljima vojnika koji je preminuo u ovim tragičnim okolnostima. Želimo i nadamo se brzom oporavku drugog ranjenog vojnika – stoji u saopštenju.

    Međunarodna vojna policija trenutno istražuje uzrok nesreće sa lokalnim i međunarodnim vlastima, dodaje se.

    Udes se dogodio u selu Lješane u opštini Peć kada je, iz za sada nepoznatih razloga, došlo do direktnog sudara kamiona sa vozilom KFOR-a.

    Otisak.ba

    - Advertisement -spot_imgspot_img

    POSLEDNJE VIJESTI

    - Advertisement -

    POVEZANE VIJESTI

    - Advertisement -spot_img

    Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

    Molimo Vas unesite komentar
    Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

    90 ÷ = nine