Završena usaglašavanja o Prijedlogu budžeta

Foto: Ilustracija/Pixabay

Komisija za budžet Skupštine distrikta Brčko sa šefovima odjeljenja brčanske Vlade okončala je dvonedjeljno usaglašavanje o projekciji budžeta za 2017. godinu u iznosu od 192 miliona KM, a prema instrukcijama gradonačelnika Brčkog Siniše Milića.

Milić je naložio da se u završnoj verziji projekcije budžeta, koja će biti upućena u skupštinsku proceduru, ne uzimaju u obzir zahtjevi za povećanje izdataka za plate i materijalne troškove.

Prema riječima predsjedavajućeg Komisije za budžet brčanskog parlamenta Halila LJuce, gotovo sva resorna odjeljenja sa kojima su obavljene konsultacije ispoštovala su Gradonačelnikovu instrukciju da se plate ne povećavaju u odnosu na prošlu godinu.

“Dodatno usaglašavanje sa parlamentarnom većinom, kojoj ćemo proslijediti zaključke, biće potrebno za instrukciju Gradonačelnika o umanjenju sredstava za materijalne troškove”, naveo je LJuca.

On procjenjuje da bi budžet distrikta Brčko za 2017. godinu mogao biti usvojen do kraja narednog mjeseca.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

twelve ÷ 3 =