Završena humanitarna akcija „Zimska Novogodišnja Čarolija“ u Brčkom

Akcija „Zimska Novogodišnja Čarolija“ je započela 22. novembra, od kada su učenici Poljoprivredne i medicinske škole pružali frizerske usluge, sve sa ciljem prikupljanja sredstava za kupovinu novogodišnjih paketića.

Foto: Otisak.ba

Novinar i fotoreporter: Kristian Bilić

Danas je na brčanskom Trgu mladih završena humanitarna akcija pod nazivom „Zimska Novogodišnja Čarolija“, koju su organizirali Poljoprivredna i medicinska škola – smjer Frizeri i Omladinski centar „Vermont“, uz podršku Udruženja građana „Stari zanati i rukotvorine“.

„Moje srce je prepuno kada sam vidjela ovaj hor mališana koji su bili oduševljeni. Akcija je uspješno privedena kraju. Javili su se i neki privatnici koji su donirali sredstva za paketiće. Kupili smo preko 200 paketića koje smo podijelili sa ovim maskotama i zaista je bio prelijep ambijent. Moram posebno da se zahvalim svojoj grupi učenika koji su se stvarno potrudili oko ove akcije“, kazala je u izjavi medijima Ljubica Mitić, profesorica praktične nastave u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi.

Akcija „Zimska Novogodišnja Čarolija“ je započela 22. novembra, od kada su učenici Poljoprivredne i medicinske škole pružali frizerske usluge, sve sa ciljem prikupljanja sredstava za kupovinu novogodišnjih paketića.

Akcija je završena novogodišnjom radionicom na Trgu mladih, gdje je organiziran i Sajam starih zanata i rukotvorina.

„U planu smo da idemo u Bolnicu i da tamo svoje frizerske usluge pružamo ljudima koji, nažalost, tamo provode vrijeme, i da posjetimo Pedijatriju  gdje ćemo uz prigodne poklone i frizurice da se družimo sa djecom koja se tamo liječe“, izjavila je Mitić.

Predsjednik Vermonta Damir Radenković kazao je da se ideja za uključivanjem njegove organizacije u ovaj projekat javila ljetos, kada su organizirali Festival različitosti sa klincima iz vrtića.

„Ovaj put smo doveli i djecu iz vrtića na ovaj zajednički događaj kako bi se svi zajedno družili. Zamolili smo svu djecu da nacrtaju čestitke sa onim stvarima koje njima fale i tako zamole gradonačelnika da im to ispuni. Svako je napisao svoju želju, neki su tražili Djeda Mraza, neki su tražili klizalište, a ima i onih simpatičnih koji su tražili da im ulicu asfaltiraju. Imamo 150 zahtjeva u čestitkama koje ćemo predati našem gradonačelniku“, naveo je Radenković.

Foto: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

thirteen + = nineteen