Webometrics 2019: Evropski univerzitet Brčko 9. u BiH, Kallos Tuzla 10.

"Na ovaj način Evropski univerzitet Brčko distrikt je među najbolje rangiranim privatnim visokoškolskim institucijama u Bosni i Hercegovini, a najbolja visokoškolska ustanova u Brčko distriktu", naglasili su.

Foto: Evropski univerzitet Brčko

Novinar: Adis Mujdanović

Na svjetskoj rang listi univerziteta koju sastavlja Istraživačka grupa Cybermetrics Lab, koja pripada jednoj od najvećih javnih istraživačkih institucija – Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), za 2019. godinu Evropski univerzitet Brčko distrikt je rangiran na 9. mjestu u Bosni i Hercegovini, dok je Evropski univerzitet „Kallos“ Tuzla 10, saopćeno je danas iz ovih visokoškolskih ustanova.

“Na ovaj način Evropski univerzitet Brčko distrikt je među najbolje rangiranim privatnim visokoškolskim institucijama u Bosni i Hercegovini, a najbolja visokoškolska ustanova u Brčko distriktu”, naglasili su.

„Kallos“ je ostvario značajan pomak od prvog rangiranja nakon osnivanja Univerziteta i najbolje je rangirana privatna visokoškolska ustanova u Tuzlanskom kantonu.

“Oba univerziteta su rangirana ispred brojnih javnih univerziteta”, istaknuto je u saopćenju.

Lista se može pronaći na službenoj web-stranici ove institucije webometrics.info.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

forty eight ÷ = sixteen