Vučić: Srbija će finansirati izgradnju vrtića u Brčkom

Dodik obavijestio gradonačelnika Brčkog Milića da je Vučić prihvatio zajedničku ideju.

Vučić je rekao da su donijete odluke o više projekata podrške i pomoći narodu i institucijama RS-a [Tanjug]

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik u telefonskom razgovoru obavijestio je gradonačelnika Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Sinišu Milića da je predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, na sastanku zvaničnika Srbije i RS-a u Beogradu, prihvatio zajedničku ideju, koja je dogovorena u Brčkom, o izgradnji obdaništa u ovom gradu.

Podsjećajući na rekonstrukciju škola “Srbija” u Šamcu i “Vuk Karadžić” u Doboju, Vučić je najavio će Republika Srbija finansirati izgradnju vrtića u Trebinju i Brčkom, kao i studentsko-đačkog doma u Vlasenici.

Srbija će sa oko 5,5 miliona eura pomoći općine u RS-u i ostatku BiH u kojima pretežno žive Srbi, najavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da su donijete odluke o više projekata podrške i pomoći narodu i institucijama RS-a.

“Biće rekonstruisane ulice na Palama, kao i sportske dvorane i trg u Istočnom Sarajevu. Predviđena je sanacija mosta preko Drine između Zvornika i Malog Zvornika”, dodao je Vučić.

“To je oko četiri miliona evra i Srbija će pružiti podršku opštinama u Federaciji koje su nastanjene pretežno srpskim stanovništvom, poput Grahova, Drvara, Petrovca i Glamoča, sa milion evra za razne projekte.”

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

fifty eight − = 57