Voda će ‘doći’ u toku noći ili rano ujutro

Foto: Otisak.ba

Brčko je jutros oko 9 sati ostalo bez vode. Do prekida je došlo usljed pucanja vodovodne cijevi u blizini Gradskog stadiona, na primarnom dijelu vodovodne mreže.

Mehanizacija i ljudstvo Javnog preduzeća “Komunalno Brčko” sve vrijeme su na licu mjesta, s tim što se nakon prve predstave o stanju na terenu došlo do zaključka da je “stvar” kompliciranija nego što je to prethodno izgledalo.

Angažirana je i mehanizacija drugih kompanija.

Otisak je kontaktirao Nermina Rejzovića, direktora ovog javnog preduzeća, koji se javio sa lica mjesta i u telefonskom razgovoru kazao da će saniranje kvara potrajati…

“Zbog nasipanja otpada, betona i svega što se radilo na Stadionu, sad smo našli cijev na osam metara dubine. Bit će zamijenjena u toku noći ili ujutro rano”, izjavio je on, što je odgovor i na pitanje kada će voda “doći”.

Inače, određenim premoštavanjima na cjevovodu, tokom dana je osigurano privremeno snabdijevanje vodom za najveći dio grada. Doduše, smanjenim kapacitetom, bez mogućnosti da voda dođe do viših spratova zgrada.

Otisak saznaje da je direktor Rejzović počastio radnike na terenu večerom, “o svom trošku”, što je zasigurno lijepa gesta.

Foto: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

+ 55 = fifty nine