Vlada KS u stalnom zasjedanju radi pronalaska ubice policajca Mahira Begića

Formiran je tim, kojeg čine ministri finansija Amel Kovačević, unutrašnjih poslova Admir Katica i pravde i uprave Lejla Brčić. Oni će biti u stalnom kontaktu sa operativnim štabom MUP-a KS odnosno Upravom policije.

Foto: FENA

Premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto izjavio je na vanrednoj pres-konferneciji da je Vlada od danas u stalnom zasjedanju radi pronalaska počinioca ubistva policajca Mahira Begića, koje se desilo sinoć nadomak Tarčina.

Formiran je tim, kojeg čine ministri finansija Amel Kovačević, unutrašnjih poslova Admir Katica i pravde i uprave Lejla Brčić. Oni će biti u stalnom kontaktu sa operativnim štabom MUP-a KS odnosno Upravom policije.

– Pozivamo građane da se uključe u potragu, a Vlada će tokom dana razmotriti mogućnost davanja nagrade za onoga ko ponudi informaciju koja će dovesti do izvršioca krivičnog djela – kazao je Forto.

U istragu, kako je potvrdio policijski komesar Mevludin Halilović, uključen je trenutno i helikopter Federalne uprave policije kao i letjelice odnosno dronovi . Najvažnije je, po njegovim riječima, da su u pronalazak počinioca krivičnog djela uključene sve policijske agencije.

– Na osnovu dokaza pronađenih na licu mjesta i preliminarnih vještačenja radi se o osobi koja je izvršila i krivično djelo na području općine Konjic. U cilju njegovog pronalaska aktivnosti su trenutno usmjerene na području rejona Suhodol  – rekao je Halilović.

Kantonalni ministar unutrašnjih poslova Admir Katica kaže da Vlada stavlja sve raspoložive kapacitete to jest čini sve da se što prije pronađe počinilac ubistva policajca i da se osiguraju građani na području Kantona kao i održavanje EYOF–a.

Pored Uprave policije i Federalne uprave policije u pretragu terena i u istragu su uključena ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Srednjobosanskog kantona i Zeničko-dobojsko kantona, uz asistenciju i pomoć Obavještajno-sigurnosne agencije kao i pripadnika MUP-a RS iz razloga održavanja aktivnosti u sklopu EYOF-a i svih drugih dešavanja na području KS-a.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

− four = 2