Vlada Brčko distrikta: Novih 80 ugovora u Odjelu za obrazovanje

  Šef Odjela za obrazovanje Senad Osmanović kazao je da će osobe od ponedjeljka biti u učionicama i da se radi uglavnom o osobama koje su bile i prije angažirane, dodajući da ne očekuje veće probleme u drugom polugodištu i da su spremni.

  Foto: Otisak.ba

  Novinar: Adis Mujdanović

  Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na današnjoj 61. vanrednoj sjednici usvojila je Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Odjelu za obrazovanje za angažiranje 80 osoba: nastavnika, stručnih saradnika i saradnika u nastavi po osnovu ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova.

  Šef Odjela za obrazovanje Senad Osmanović kazao je da će osobe od ponedjeljka biti u učionicama i da se radi uglavnom o osobama koje su bile i prije angažirane, dodajući da ne očekuje veće probleme u drugom polugodištu i da su spremni.

  „Dočekujemo spremno i drugo polugodište kada je riječ o školskim objektima. Pojedini školski objekti su se uređivali tokom raspusta, prevoz je osiguran, kao i gorivo za zagrijavanje objekata i ne očekujemo veće probleme“, izjavio je Osmanović.

  Članovi Vlade danas su usvojili i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za angažiranje 25 izvršilaca u Odjelu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu za obavljanje posebnih poslova, kao i Prijedlog odluke o obimu i načinu vršenja ovlaštenja osoba angažiranih za integralnu zaštitu divljači i čuvanje lovnih resursa.

  Šef Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zoran Gajić kazao je da se potreba za angažiranjem osoba javila kako bi se izvršio plan i realizirali svi projekti u predviđenom roku, kao i zaštitila divljač i očuvali lovni resursi.

  „Da bismo izvršili svoj plan predviđen za tu godinu potrebno je angažovati 16 lica kako bismo poslove na vrijeme završili i realizovali sve projekte koji su predviđeni. Također, potreba se javila i za devet izvršilaca lovočuvara. Kada se oni prime bit će zaposlenici ovog odjeljenja, a za sada je ovakav angažman potreban zbog zaštite divljači i čuvanja lovišta, nadgledanja i sl.“, izjavio je Gajić.

  Usvojen je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za angažiranje pet izvršilaca u Odjelu za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove, po osnovu ugovora o posebnim poslovima, i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za angažiranje tri izvršioca u Kabinetu gradonačelnika/Inspektoratu, taođer po osnovu ugovora o posebnim poslovima, saopćeno je iz Vlade.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ three = two