Visoki brčanski zvaničnici na svečanom otvaranju poslovnog objekta u Plazuljama

'Bili Brig' je preduzeće iz Gruda koje se bavi uvozom, distribucijom i prodajom brendiranih pića, a svoje poslovnice osim u Brčkom, ima u Sarajevu i Banjoj Luci.

Osim predstavnika Skupštine, Vlade i drugih institucija, svečanosti su prisustvovali i brojni predstavnici poslovne zajednice u Distriktu [Otisak.ba]

Visoki brčanski zvaničnici u srijedu su prisustvovali svečanom otvaranju poslovnog objekta “Bili Brig” u Brčkom.

Ovaj objekat od 1.100 kvadratnih metara otvoren je u Plazuljama na površini od oko 4.000 kvadratnih metara, a vrijednost investicije je 1.200.000 konvertibilnih maraka.

[Otisak.ba]

U Brčkom 25 zaposlenih

“Bili Brig” je preduzeće iz Gruda koje se bavi uvozom, distribucijom i prodajom brendiranih pića, a svoje poslovnice osim u Brčkom, ima u Sarajevu i Banjoj Luci.

„Poslovnom jedinicom u Brčkom, koja zapošljava 25 osoba, pokrivamo sjeveroistočni dio Bosne i Hercegovine, snabdijevamo oko 1.500 kupaca, a prihod koji ostvarujemo po tom osnovu je 12 miliona KM ili 28% ukupnog prihoda firme“, rekao je Rosan Šimić, direktor ovog preduzeća.

Šansa Distriktu

Svečanim presijecanjem vrpce novi objekat otvorili su direktor Šimić i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, koji je rekao da je ovim poslovnim potezom “Bili Brig” pružio šansu Distriktu da se pokaže kao dobro poslovno okruženje.

Šimić i Milić [Otisak.ba]
Osim predstavnika Skupštine, Vlade i drugih institucija, svečanosti su prisustvovali i brojni predstavnici poslovne zajednice u Distriktu.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

three + four =