Usvojene izmjene i dopune Krivičnog zakona u drugom čitanju

Otisak.ba

Piše: Adis Mujdanović

Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine održala je danas 8. redovnu sjednicu, na kojoj je razmatrano 11 tačaka dnevnog reda.

Sa dnevnog reda za 10. redovnu sjednicu odgođeno je razmatranje usvajanja Nacrta zakona o dopunama Zakona o porezu na dohodak.

Nakon usvajanja zapisnika sa 7. redovne sjednice i zastupničkih pitanja i odgovora, Skupština je usvojila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona u drugom čitanju, koji će na snagu stupiti osam dana nakon objave u Službenom glasniku.

Kao što to nalaže procedura, na Skupštini se ponovo našao Prijedlog budžeta za 2017. godinu, a izvještaj sa održane javne rasprave, u četiri termina, podnio je predsjednik Komisije za budžet Halil Ljuca, zastupnik Saveza za bolju budućnost (SBB).

Usvojeni su prijedlozi odluka o utvrđivanju javnog interesa (četiri): rekonstrukcija puteva u MZ Popovo Polje, prema starom Bjeloševića bunaru u ovoj mjesnoj zajednici, i urbanim područjima Brezovo Polje i Bijela.

Usvojeni su i prijedlozi odluka o promjeni namjene javnog dobra (tri); brojevi: 30-000148/15, 30-000132/15 i 30-000288/14.

Skupština će u 15 sati započeti i svoju 9. redovnu sjednicu, na kojoj će se naći samo jedna tačka dnevnog reda: razmatranje Informacije o funkcioniranju zdravstvene zaštite u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

ten × 1 =