Usvojena Odluka za dodjelu sredstava za banjsko-klimatsko liječenje penzionera iz Brčkog

Svakom od udruženja dodijeljeno je po 50.000,00 KM.

[Ustupljeno Otisku]

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je danas na 26. redovnom zasjedanju Odluku o odobravanju Programa utroška sredstava za 2017. godinu za dodjelu granta Udruženju penzionera Republike Srpske i Udruženju penzionera PIO/MIO Federacije BiH za finansiranje troškova banjsko-klimatskog liječenja penzionera. Svakom od spomenutih udruženja dodijeljeno je po 50.000,00 KM.

Odabir penzionera za upućivanje na banjsko-klimatsko liječenje, prema usvojenom programu, vršit će mjesni odbori Udruženja penzionera PIO/MIO Federacije BiH i Udruženja penzionera Republike Srpske, uz konačnu saglasnost predsjedništva udruženja penzionera.

Kumulativni kriteriji kojim će se voditi mjesni odbori udruženja penzionera prilikom odabira penzionera koji će biti upućeni na banjsko-klimatsko liječenje su sljedeći:

– penzioner sa dužinom statusa penzionera 15 i više godina;
– penzioner sa penzijom do i sa 400,00 KM;
– članstvo u udruženju penzionera sa plaćenom članarinom u maksimalnom iznosu;
– da odlazak na banjsko-klimatsko liječenje nije korišteno posredstvom udruženja penzionera.

Članovi Vlade usvojili su i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za imenovanje članova Upravnog odbora Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH, kao i Prijedlog zaključka o davanju podrške za pokretanje postupka potpisivanja Memoranduma o razumijevanju između Narodne Republike Kine i ministarstava nadležnih za oblasti kulture zemalja centralne i istočne Evrope za uspostavljanje koordinacionog centra za kulturnu saradnju Kina – ZCIE u Republici Makedoniji.

Usvojen je Izvještaj o radu Inspektorata za period od aprila do juna mjeseca 2017. godine te primljena k znanju Informacija o sticanju nekretnine označene kao parcela broj 4436/24 KO Brčko 4 – privremeni registar.

Članovi Vlade, na prijedlog Direkcije za finansije, usvojili su Pravilnik kojim se uređuje iznošenje strane gotovine, konvertibilnih maraka, vrijednosnih papira i svih drugih prenosivih instrumenata plaćanja u Brčko distriktu BiH u inostranstvo.

Na današnjoj sjednici usvojena je Odluka o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu granta Javnom preduzeću „Komunalno Brčko“ u svrhu održavanja arteških i subarteških bunara na području Brčko distrikta BiH u 2017. godini, kao i Odluka o odobravanju Programa utroška sredstava s pozicije grantova neprofitnim i drugim organizacijama za 2017. godinu u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove – Pododjeljenje za podršku mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udruženjima građana, treći dio.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

six + = fifteen