Uskoro veliki jarbol sa zastavom iznad Sarajeva

Nacionalno obilježje BiH treba biti postavljeno u neposrednoj blizini releja na brdu Hum u Sarajevu na visini od 30 metara.

[Radiomap.eu]

Gradska uprava Sarajeva nedavno je raspisala tender za nabavku i postavljanje jarbola na brdu Hum u Sarajevu.

Odluka o raspisivanju tendera je poništena iz razloga što nije dostavljena niti jedna ponuda u određenom roku. Tender je objavljen 11. oktobra 2017. godine, a rok za prijavu je istakao 23. oktobra. Komisija za javnu nabavku napravila je zapisnik, i donijela odluku da se postupak poništi – s obzirom da u određenom roku nije stigla niti jedna ponuda. Odluku o poništenju potvrdio je gradonačelnik Abdulah Skaka.

Iz Uprave Grada Sarajeva za N1 je potvrđeno da je rebalanskom budžeta planirana izgradnja jarbola sa zastavom Bosne i Hercegovine.

Nacionalno obilježje BiH treba biti postavljeno u neposrednoj blizini releja na brdu Hum u Sarajevu na visini od 30 metara.

Zastava BiH dimenzija 6×12 metara bila bi postavljena za jarbol.

Također, potvrđeno nam je i to da je ukupno devet firmi pokupilo tendersku dokumentaciju, ali se niti jedna nije javila za izgradnju.

U kratkom razgovoru nam je rečeno i to da će Grad Sarajevo ući u dodatne procese kako bi ovaj projekat priveli do kraja, a zastavu BiH postavili na jarbol 25. novembra, na Dan državnosti BiH.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

+ sixty nine = seventy seven