Uskoro besplatan javni Wi-Fi u Evropskoj uniji

  Evropski parlamentarci u utorak su odobrili plan o uspostavljanju besplatnog wi-fi pristupa u javnim područjima širom bloka, vrijednog više miliona eura.

  [Anadolija]

  Evropski parlamentarci u utorak su odobrili plan o uspostavljanju besplatnog wi-fi pristupa u javnim područjima širom bloka, vrijednog više miliona eura.

  Prema trogodišnjem planu, 120 miliona eura grantova Evropske unije biće dodijeljeno lokalnim vlastima za uspostavljanje “besplatne bežične konekcije u centrima javnog života, što uključuje otvorene prostore dostupne široj javnosti kao što su: bolnice, biblioteke, javne uprave“.

  “Šest hiljada javnih područja širom EU može imati koristi od projekta na bazi prvi dođeš, prvi si uslužen“, kaže se u saopštenju Evropskog parlamenta.

  Carlos Zorrinho, portugalski socijalistički zastupnik Evropskog parlamenta, koji je izradio odgovor parlamentaraca na projekt, rekao je da je inicijativa WIFI4EU “jaka politička vizija koja će uskoro postati konkretna realnost širom Evropske unije, koja će osigurati da, bez obzira gdje žive i šta rade, svaki Evropljanin ima koristi od od visokokvalitetne wi-fi konekcije“.

  Rezolucija je odobrena sa 582 glasa za i 98 protiv, uz devet suzdržanih.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty four − 82 =