U naselju Ivici planirana izgradnja mini obilaznice

Foto: Facebook / MZ Ivici

U brčanskoj mjesnoj zajednici Ivici koja ima oko 500 kuća i oko 2.000 stanovnika, do sada je urađeno niz inrastrukturnih projekata, međutim još uvijek postoje neki značajni projekti za koje su sredstva obezbijeđena prije nekoliko godina, a ipak nisu realizovani.

Prema riječima predsjednika MZ Ivici Mehmeda Mehmedovića, u budžetu za ovu godinu za projekat mini obilaznice u mjesnoj zajednici Ivici, odnosno izradu idejnog rješenja, izdvojeno je oko 50.000 maraka.

„Mini obilaznica je projekat koji je planiran u ovoj godini i započet je, a treba da urbanizuje Ivike. To bi ovom naselju pomoglo u smislu povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju, pogotovo pješaka“, dodao je Mehmedović.

Također, završena je i vodosnadbjevanje u Ulici Ivici 1, koja je ujedno i asfaltirana u dužini od 80 metara.

A kako je istakao, dugogodišnji problem fekalne kanalizacije Ivičkog potoka, gdje je oko 100 domaćinstava, a za šta su već ranije odvojena sredstva u iznosu od oko 300.000 maraka , još uvijek čeka izmjenu regulacionog plana, odnosno urbanističku saglasnost.

„To je problem koji neko napravio jer nije uskladio već pripremljeni projekat sa kad je rađen i 2015. godine usvojen novi regulacioni plan. Sad bi to dovelo do novih troškova, a tada je sve bilo urađeno, izvršena i djelimična eksproprijacija, samo je terebala urbanistička saglasnost“, pojasnio je.

Kako je dodao, osim ovog projekta Ivicima je neophodna i izgradnja obdaništa, a naglasio je i da problem predstavlja što nemaju trotoara i obilježenih pješačkih prelaza, a školska djeca nemaju prevoz do škole pa je upitna njihova bezbjednost zbog povećanog protoka saobraćaja.

Također, jedan od prioritet je i proširenje objekta mjesne zajednice Ivici jer nemaju dovoljno prostora.

Autor: Sanita Jerković Ibrahimović
Izvor: Radiobrcko.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

44 − = forty