U Brčko distriktu obilježena 27. godišnjica formiranja Armije RBiH

Povodom obilježavanja 27. godišnjice od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine, u Brčkom je izvršeno polaganje vijenaca i cvijeća na Centralnom spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima u centru grada, kao i na Šehidskom mezarju u Gornjem Rahiću.

Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba

Piše: Azra Bijedić

Povodom obilježavanja 27. godišnjice od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine, u Brčkom je izvršeno polaganje vijenaca i cvijeća na Centralnom spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima u centru grada.

„Danas obilježavamo 27. godišnjicu od formiranja Armije Republike BiH, jedine legalne i legitimne oružane sile u BiH. Ova armija je nastala iz naroda, iz sela, mahala, zaseoka, gradskih četvrti i uspjela sačuvati kontinuitet Bosne i Hercegovine kao države“, izjavio je general u penziji Sulejman Budaković, bivši pripradnik Drugog korpusa Armije RBiH.

Također je u ime Vlade Tuzlanskog kantona, u ime delegacije boračkih organizacija svim pripadnicima Armije, kao i onima kojima je Bosna i Hercegovina u srcu, čestitao 27. godišnjicu od formiranja, sa željom da „naša država živi, da svi narodi u njoj imaju svoje mjesto, da budu svi prijatelji, da nemamo nikakvih problema, da jednostavno živimo kao ljudi, da je razvijamo, da imamo napredak, standard, počevši od porodica pa do države“.

„Armija RBiH je zvanično osnovana 15. aprila 1992. godine. Nastala je iz naroda, kao potreba i kao odgovor na agresiju na RBiH. Od samog osnivanja opravdala je taj čin, jer bez obzira na velike gubitke, ova armija je uspjela da spriječi ogromna stradanja civila, te da sačuva Bosnu i Hercegovinu u njenim historijskim granicama. Na taj način je omogućila svim patriotima koji žive u ovoj državi da žive komotno u svojoj domovini, za koju se svi trebamo boriti, ali mirnim putem“, poručio je Avdija Banda, predstavnik Koordinacije boračkih udruženja ARBiH Brčko distrikta, koja je organizator ovog obilježavanja.

Polaganje vijenaca i cvijeća je upriličeno i na Šehidskom mezarju u brčanskoj mjesnoj zajednici Gornji Rahić.

Fotogalerija ovdje.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

− two = three