U Banjoj Luci pokretna biblioteka na 14 lokacija u gradu i selima

  Posebna pažnja posvećena je potrebama djece i mladih, pa je i bibliotečki fond pažljivo odabran.

  Foto: FENA

  U Banjoj Luci je počela s radom pokretna biblioteka, tzv. Bibliobus, koji će omogućiti da bogati književni fond od 6.000 popularnih naslova bude dostupan čitaocima na širem gradskom i prigradskom području.

  Ambasadorica Slovenije u BiH Zorica Bokinac je naglasila da je Bibliobus donacija biblioteke iz Kopra.

  Posebna pažnja posvećena je potrebama djece i mladih, pa je i bibliotečki fond pažljivo odabran. Osim lektire, na policama Bibliobusa našli su se najnoviji naslovi popularne književnosti za djecu i tinejdžere, veliki izbor stripova, te popularni časopisi za mlade.

  Direktorica Narodne i univerzitetske biblioteke RS Ljiljana Petrović-Zečić, koja provodi taj program, precizirala je da će Bibliobus obilaziti banjalučka naselja, kao i mjesta u okolini, čiji stanovnici nemaju biblioteku u svojim mjestima.

  – Planirano je 14 stajališta, raspoređenih po naseljima – navela je ona.

  Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, koji je prisustvovao promociji Bibliobusa, naglasio je da time obezbjeđen još jedan sadržaj iz oblasti kulture, u okviru novousvojene Strategije razvoja kulture.

  – Jedan od ključnih strateških ciljeva je upravo decentralizacija kulture, što podrazumijeva širenje kulturnih sadržaja na čitavom području grada, uz intenzivniju dostupnost i na prigradskom i seoskom području – naglasio je Radojičić.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ four = one