U administraciji Brčko distrikta nepopunjeno čak 190 radnih mjesta

Najveći broj slobodnih a nepopunjenih mjesta ima u Odjeljenju za obrazovanje.

Javni poziv za dodjelu 160 stipendija [Otisak.ba - Arhiva]

Srđan Blažić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta, izjavio je da su usvajanjem budžeta stvoreni preduslovi da se raspišu konkursi za 190 upražnjenih pozicija za rad na neodređeno i određeno vrijeme, prenose brčanski mediji.

„Prema iskazanim potebama odjeljenja i drugih institucija, trenutno je planirano raspisivanje konkursa za popunu 63 mjesta. Mi u ovom odjeljenju očekujemo da taj broj bude veći, jer je u toku dostava planova zapošljavanja“, precizirao je Blažić.

On je podsjetio da u ovoj godini 22 zaposlenika u administraciji ispunjavaju uslove za odlazak u penziju po osnovu godina starosti ili godina staža.

„Prema zakonu, zaposlenicima koji odlaze u penziju, u zavisnosti od toga šta je povoljnije za njih, biće isplaćene tri njihove prosječne plate ili prosječne plate u Distriktu“, istakao je šef Blažić, prenosi Radio Brčko.

Najveći broj slobodnih a nepopunjenih mjesta ima u Odjeljenju za obrazovanje.

Ostavi komentar NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

nine + one =