Tri proizvoda za djecu povučena s tržišta, uvoznici kompanije iz Brčkog

  Potrošačima koji su kupili jedan od ova tri proizvoda preporučuje se da ih odmah prestanu koristiti i vrate uvozniku ili u trgovinu gdje su kupljeni.

  Foto: Nezavisne.com

  Agencija za nadzor nad tržištem BiH izdala je upozorenje za tri nesigurna proizvoda na tržištu BiH – dječija hodalica “Alpina Yurutec”, dječija stolica za hranjenje proizvođača “HK Trade Bander” i trotinet “H-1” proizvođača “Luxsen Trade Company”, čiji su uvoznici kompanije iz Brčkog.

  Iz Agencije je saopšteno da je riječ o hodalici turskog proizvođača “Borami Plastik Imalat Ithalat Ihracat “, a uvoznik za BiH je kompanija “Nermus” iz Brčkog.

  Ova dječija hodalica, kako se navodi, predstavlja ozbiljan rizik od povrede za djecu jer nije stabilna, može se prevrnuti, a uputstvo i informacija o proizvodu nisu napisani ni na jednom od službenih jezika u BiH.

  Kad je riječ o preklopnoj dječijoj stolici za hranjenje, kineskog proizvođača “HK Trade Bander”, čiji je uvoznik za BiH “Maksi prom” iz Brčkog, proizvod predstavlja ozbiljan rizik od povrede za djecu, jer ne ispunjava određene zahtjeve i moguće je uklještenje prstiju.

  Trotinet kineskog proizvođača, čiji uvoznik za BiH je kompanija “ZiN” /Z&N/ iz Brčkog, predstavlja rizik od povrede, zbog neodgovarajućeg prečnika točkova i ručki upravljača, a upozorenja i uputstva za upotrebu nisu napisana ni na jednom od službenih jezika u BiH.

  Uvoznici ova tri proizvoda preuzeli su dobrovoljne mjere povlačenja s tržišta, povrata od potrošača i uništavanja proizvoda, kao i informisanja potrošača o rizicima i načinu vraćanja proizvoda.

  Potrošačima koji su kupili jedan od ova tri proizvoda preporučuje se da ih odmah prestanu koristiti i vrate uvozniku ili u trgovinu gdje su kupljeni.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  3 + = eleven