Sutra u Brčkom projekcija dokumentarnog filma “Neukroćena Rumunija”

  Dokumenarni film "Neukroćena Rumunija" je 90-minutno putovanje kroz ovaj, kako ga organizator naziva, zapanjujući svijet, preko Karpata, delte Dunava i Transilvanije, kao glavnih područja od interesa.

  Foto: Ambasada Rumunije u BiH

  Novinar: Adis Mujdanović

  U organizaciji Ambasade Rumunije u Bosni i Hercegovini, sutra će sa početkom u 18 sati u Domu kulture Brčko biti upriličena projekcija dokumentarnog filma “Neukroćena Rumunija”.

  “NEUKROĆENA RUMUNIJA – Izvan meteža gradova, postoji predivan svijet prirode. Bez ičijeg znanja, milioni biljaka i životinja priređuju predstavu ispunjenu sjajem, ljupkošću, divljaštvom, iskrenošću i humorom”, naveo je organizator u najavi ovog događaja.

  Dokumenarni film “Neukroćena Rumunija” je 90-minutno putovanje kroz ovaj, kako ga organizator naziva, zapanjujući svijet, preko Karpata, delte Dunava i Transilvanije, kao glavnih područja od interesa.

  “Slike su prekrasne, naučne informacije o biljnom i životinjskom svijetu dovoljno ponuđene, a muzika je posebno komponovana za ovaj film. Ovo objašnjava neobičan uspjeh produkcije filma objavljenog 2018. godine. Sniman je na nekim od mjesta u Rumuniji sa najvećim biodiverzitetom, ovaj dokumentarni film nam pomaže da u drugačijem svjetlu posmatramo kontinent o kojem smo mislili da već sve znamo”, navedeno je.

  Projekcija filma organizira se u okviru kulturne manifestacije “Proljeće u gradu 2019”, čiji pokrovitelj je Vlada Brčko distrikta BiH. Ulaz je slobodan.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  9 × one =