Stanje privrede u Brčko distriktu: Ulaganjem u poslovne zone privući investitore

Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je na 14. redovnoj sjednici razmatrala Informaciju o stanju privrede s osvrtom na efekte podsticaja koji se isplaćuju privrednim subjektima.

Pero Gudeljević na 14. redovnoj sjednici Skupštine [Otisak.ba]

Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je na 14. redovnoj sjednici razmatrala Informaciju o stanju privrede s osvrtom na efekte podsticaja koji se isplaćuju privrednim subjektima.

Informaciju je zastupnicima izložio šef Odjela za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Distrikta Pero Gudeljević.

Kazao je da je u posljednjih šest godina putem ovog odjela za razne vrste podsticaja izdvojeno 60 miliona konvertibilnih maraka.

“Novac koji je uložen ne može se dovesti u vezu sa otvaranjem novih radnih mjesta, jer je njihov broj simboličan”, naglasio je Gudeljević u izjavi medijima.

Ulaganjem u poslovne zone privući investitore

Istakao je da će podsticaji, temeljem agende o pristupu Evropskoj uniji, morati biti redefinirani, jer nisu u skladu sa propisima i modernim načinom poslovanja u svijetu.

Prvi čovjek Odjela za privredni razvoj rješenje vidi u prenamjeni sredstava sa podsticaja koji su u koliziji sa zakonom na otvaranje i uređenje poslovnih zona, u kojima bi se stvorili uvjeti za strane i domaće investitore za pokretanje biznisa i nova radna mjesta.

“Zamisao je da konstantno ulažemo sredstva u poboljšanje infrastrukture u poslovnim zonama koje bi osnovali, te da u doglednom periodu pokušamo biti bolji od ostalih u okruženju, i na takav način privući investitore u Brčko distrikt”, zaključio je Gudeljević.

Novinar: Adis Mujdanović
Fotoreporter: Kenan Ibrišimović

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

− five = 5