Stand-Up BH: Počinje druga sezona Pab kviza u Brčkom!

Ove godine, kažu organizatori, pitanja su još teža, ali su i nagrade veće!

S lijeva na desno: Maksimović i Pantelić [Foto: Ustupljeno Otisku]

Novembar je i vrijeme je za novu sezonu Pab kviza u našem gradu! Nakon velikog uspjeha ovog projekta tokom prošle jeseni, Udruženje Stand-Up BH je potpisalo novi sporazum o saradnji sa ekipom Balkan Pub-a te će i ove godine učiniti četvrtak danom za nadmetanje u znanju, navodi se u današnjem saopćenju iz brčanskog Udruženja Stand-Up BH.

Naravno, radi se o poznavanju činjenica iz opšte kulture i informisanosti, nekih dobro znanih, nekih manje poznatih, nekih koje će znati samo prave erudite.

Ove godine, kažu organizatori, pitanja su još teža, ali su i nagrade veće! Pored standardnih nagrada od prošle godine, pobjednici u ovogodišnjim Pab kvizovima kući nose i knjige – a u igri su neka od najboljih izdanja „Lagune“.

Predsjednik Udruženja Stand-Up BH, Aleksandar Pantelić je izjavio da Pab kviz u mnogome doprinosi podizanju kvalitete i raznovrsnosti kulturno-zabavne scene na području Brčko distrikta. Ideja kviza jeste da se mladi okupe u edukativnoj i zabavnoj aktivnosti.

„Drago mi je da u našem gradu ima prostora za to, i da je ekipa Balkan Pub-a prepoznala potencijal i važnost tog projekta. Ovim putem im se zahvaljujem na nesebičnoj podršci kao i na nagradama koje su obezbijedili za najbolje znalce. Nakon druge sezone Pab kviza, u martu ćemo organizovati prvo gradsko takmičenje za najboljeg kviz znalca, a u maju i prvo takmičenje u slagalici“, dodaje Pantelić.

„Trudimo se da podržimo dobre ideje i projekte koji njeguju kulturu i znanje na pravi način. Nadamo se da ćemo kroz ovakve projekte stvoriti uslove u kojima će se otkriti talenti mladih ljudi i nastojimo da im pružimo priliku da se dalje razvijaju. Rado se odazivamo i podržavamo sve aktivnosti koje imaju za cilj druženje i promovisanje znanja“, zaključio je vlasnik Balkan Pub-a Davor Maksimović te dodao da su do sada imali veliku zainteresovanost gostiju za Kviz.

Organizatori podsjećaju da su učesnici Kviza podijeljeni u timove sa 2 do 5 članova i odgovaraju na pitanja na unaprijed pripremljenim formularima. Sam Kviz sastoji se od 50-ak pitanja podijeljenih u 6 oblasti – opšta informisanost, istorija, geografija, književnost, sport, film i muzika. Dvije runde sa pauzama biće dovoljne da saznamo ko će ove jeseni nositi prestižnu titulu Pab kviz šampiona!

„Učešće je besplatno, a vaše je samo da se zabavljate, takmičite i pokušate da pobijedite! Imate li već ekipu? Vidimo se!“, poručuju iz Udruženja Stand-Up BH.

[Foto: Ustupljeno Otisku]

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

6 × = forty two