Sporazum o usaglašenom djelovanju SP-a i PDP-a u Skupštini

  U zakonodavnoj vlasti Brčko distrikta zajedno imaju tri svoja predstavnika: Zoran Kokanović i Bojan Đokić iz SP-a te Siniša Golić iz PDP-a.

  SP i PDP trenutno čine opoziciju iz reda srpskog naroda u Skupštini ovog grada (Foto: Arhiva)

  Novinar: Adis Mujdanović

  Socijalistička partija (SP) i Partija demokratskog progresa (PDP) dogovorili su Sporazum o usaglašenom političkom djelovanju u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, nezvanično saznaje Otisak.ba.

  Osnovni principi Sporazuma odnose se na: funkcioniranje Skupštine u skladu sa Statutom Distrikta, većinsko predstavljanje svih naroda u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti ove lokalne zajednice, kao i stvaranje uslova za ubrzani ekonomski i privredni razvoj.

  Trenutno u opoziciji

  SP i PDP trenutno čine opoziciju iz reda srpskog naroda u Skupštini ovog grada.

  U zakonodavnoj vlasti Distrikta zajedno imaju tri svoja predstavnika: Zoran Kokanović i Bojan Đokić iz SP-a te Siniša Golić iz PDP-a.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  91 − = ninety