Slavica Vujić optužena za obmanu pri dobijanju pomoći iz budžeta

Slavica Vujić tereti se za obmanu pri dobijanju sredstava sa sanaciju objekta oštećenog poplavama.

Direkcija za finansije Brčko [Arhiva]

Tužilaštvo Brčko distrikta Bosne i Hercegovine (BiH) podiglo je optužnicu protiv Slavice Vujić (55) iz Brčkog zbog sumnje da je davanjem neistinitih i nepotpunih podataka o svojoj imovini u upravnom postupku ostvarila nepripadajuće novčane pogodnosti iz budžeta ove lokalne zajednice.

Službenica Distrikta, zaposlena u lokalnoj Direkciji za finansije, tereti se da je u postupku za otklanjanje i ublažavanje posljedica poplava iz 2014. godine za sebe osigurala protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 23.000,00 konvertibilnih maraka (KM).

Vujić je optužena da organu nadležnom za provođenje programa sanacije objekata oštećenih poplavama nije dala podatke da je osim stambenog objekta oštećenog u elementarnoj nepogodi takođe vlasnik i druge stambene jedinice u ovom gradu, usljed čega joj je umjesto 10.000,00 KM pripadajućih po programu dodijeljeno 33.000,00 KM, navodi se u saopćenju Tužilaštva.

Optužnicu s dokazima za obmanu pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti (iz člana 262 stav 2. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) i prijedlogom za oduzimanje imovinske koristi pribavljene ovim krivičnim djelom Tužilaštvo Distrikta dostavilo je nadležnom sudu na daljnji postupak.

U fazi prethodnog saslušanja pred Osnovnim sudom Distrikta ova optužnica u cjelosti je potvrđena.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

forty five − 41 =