Skupština: Raspodjela neto dobiti Puteva Brčko

  Zaključkom je precizirano da se dio neto dobiti planira za sanaciju opreme mosta Brčko-Gunja prema Elaboratu o obavljenom glavnom pregledu mosta, dio sredstava za realizaciju projekata rehabilitacije i rekonstrukcije putne infrastrukture na području ove lokalne zajednice, a dio sredstava za otklanjanje loših tehničkih rješenja koja se odnose na glavni projekat izgradnje zaobilaznice oko Brčkog prema kome su izvedeni radovi.

  Foto: Arhiva

  Novinar: Adis Mujdanović

  U nastavku 48. redovne sjednice Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine jučer je usvojila Izvještaj o radu s finansijskim poslovanjem Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ za 2018. godinu uz Zaključak kojim je zadužila ovo preduzeće da u saradnji s Vladom pripremi i Skupštini dostavi odluku o raspodjeli neto dobiti iz 2018. godine.

  Zaključkom je precizirano da se dio neto dobiti planira za sanaciju opreme mosta Brčko-Gunja prema Elaboratu o obavljenom glavnom pregledu mosta, dio sredstava za realizaciju projekata rehabilitacije i rekonstrukcije putne infrastrukture na području ove lokalne zajednice, a dio sredstava za otklanjanje loših tehničkih rješenja koja se odnose na glavni projekat izgradnje zaobilaznice oko Brčkog prema kome su izvedeni radovi, saopćeno je jutros iz Skupštine. Zaključkom je precizirano da je rok za realizaciju zadataka 15 dana.

  – Skupština se kao osnivač opredijelila da obaveže JP „Puteve Brčko“ i Vladu Brčko distrikta da pripreme odluku o raspoređivanju ostvarene dobiti u iznosu od 5.600.000 KM na način da dio novca ide za sanaciju postojećeg Savskog mosta, dio za putnu infrastrukturu za projekte koji posjeduju građevinsku dozvolu i da se dio sredstava predvidi za otklanjanje uočenih nedostatak na trasi zaobilaznice nakon što se obavi tehnički prijem ove saobraćajnice – rekao je u izjavi medijima Esed Kadrić, predsjednik Skupštine.

  Skupština je dala saglasnost i na završni račun Puteva Brčko za 2018. godinu, a uz manje korekcije predloženog teksta zastupnici su dali i saglasnost na Odluku o izmjeni i dopuni Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih mjesta u ovom preduzeću.

  Zastupnici su usvojili i godišnji Izvještaj o rezultatima aktivnosti institucije Ombudsmena za ljudska prava BiH za 2018. godinu.

  Počela 49. redovna sjednica

  Na 49. redovnoj sjednici koja je počela nakon završetka 48, zastupnici su po hitnom postupku usvojili Nacrt zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama zaposlenih u pravosuđu i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o sukobu interesa u institucijama BDBiH.

  U drugom čitanju je usvojen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine.

  Sjednica je prekinuta kod Nacrta zakona o dopunama Zakona o državnoj službi u organima javne uprave, a bit će nastavljena 12. juna, navedeno je u saopćenju.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + 51 = sixty one