More

  Skupština: Mjere za otklanjanje problema u funkcioniranju JP ‘Komunalno Brčko’

  Završena 12, započela 13. redovna sjednica, koja je prekinuta nakon usvajanja dnevnog reda od devet tačaka.

  - Advertisement -

  Skupština Brčko distrikta danas je nastavila prekinutu 12. redovnu sjednicu, 24. maja.

  Usvojen je Izvještaj o radu Kancelarije za reviziju javne uprave i institucija za 2016. godinu, kao i Izvještaj o reviziji finansijskih izvještaja na dan 31.12.2015. godine.

  Zastupnici su usvojili i Izvještaj o rješavanju upravnih predmeta za period od 01.01. do 31.12.2016. godine.

  Informacija o Prijedlogu mjera za otklanjanje problema u funkcioniranju zdravstvene zaštite ranije je povučena sa dnevnog reda.

  Skupština je usvojila Prijedlog mjera za otklanjanje problema u funkcioniranju Javnog preduzeća “Komunalno Brčko” po ranije usvojenom Zaključku.

   

   

   

  Zastupnici su razmatrali izvještaje o reviziji finansijskog poslovanja Odjela za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja, Odjela za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove, kao i o izvještaje o reviziji finansijskih izvještaja Javne zdravstvene ustanove “Zdravstveni centar Brčko” i Fonda zdravstvenog osiguranja. Svi ovi izvještaji odnose se na prošlu godinu.

  Date su saglasnosti na Izvještaj o radu sa finansijskim poslovanjem, Završni račun i Odluku o raspodjeli neto dobiti Javnog preduzeća “Putevi Brčko”, također za prošlu godinu.

  Sa dnevnog reda su povučene tačke vezane za davanje saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih mjesta i Odluku o izmjeni i dopuni Statuta ovog preduzeća, čime je završena 12. redovna sjednica.

  Skupština je usvajanjem dnevnog reda od devet tačaka započela i 13. redovnu sjednicu, ali je ona nakon toga prekinuta.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  1 KOMENTAR

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  two × = 4