Skupština Brčko distrikta BiH: Održan pripremni sastanak šefova poslaničkih klubova

Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH dogovorili su danas na pripremnom sastanku da nova 59. redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH bude održana u srijedu 29. januara 2020. godine. Zasjedanje Skupštine počet će u 10 sati razmatranjem preostalih tačaka dnevnog reda 58. redovne sjednice nakon čega će početi 59. sjednica za koju je utvrđen dnevni red od 28. tačaka.

„Ova sjednica bit će u funkciji usvajanja zakona u drugom čitanju koji će omogućiti jednošaltersku registraciju poslovnih subjekata u Brčko distriktu BiH što je značajan napredak“, rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine.

U setu zakona koji treba da omoguće uvođenje jednošalterskog sistema poslovanja su Nacrt zakona o Poreznoj upravi, Prijedlog zakona o registraciji poslovnih subjekata, Nacrt zakona o elektronskom potpisu, Nacrt zakona o elektronskom dokumentu kao i nacrti izmjena i dopuna zakona o taksama i više zakona koji regulišu poslovanje u oblasti trgovine, ugostiteljstva, turizma i drugim djelatnostima.

Poslanici će na 59. redovnoj sjednici razmatrati Izvještaj o radu Vlade u 2019. godini i Program rada Vlade za 2020. godinu kao i program rada Direkcije za finansije i Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH.

„U dnevni red je uvršteno i davanje saglasnosti na statut i organizacioni plan Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH što je početni korak u usvajanju temeljnih dokumenata kako bi Zavod konačno počeo da vrši svoju funkciju“, rekao je predsjednik Kadrić.

Na 59. redovnoj sjednici bit će razmatrano i više izvještaja o reviziji finansijskog poslovanja odjeljenja i institucija Brčko distrikta u 2018. godini kao i nekoliko informacija u vezi s poslaničkim pitanjima.

Autor: Skupština Brčko distrikta BiH
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

six × = thirty