Skupština BDBiH: Rebalans budžeta na dnevnom redu 50. redovne sjednice

Na dnevnom redu novog skupštinskog zasjedanja su prijedlozi zakona o likvidacionom i stečajnom postupku, kao i rebalans budžeta, saopćeno je iz Skupštine.

Foto: Skupština BDBiH

Novinar: Dževad Turčalo

Šefovi zastupničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine dogovorili su danas na pripremnom sastanku da se 50. redovna sjednica Skupštine održi u srijedu, 12. juna, nakon završetka 49.

Na dnevnom redu novog skupštinskog zasjedanja su prijedlozi zakona o likvidacionom i stečajnom postupku, kao i rebalans budžeta, saopćeno je iz Skupštine.

– Na dnevnom redu je dugo najavljivani rebalans budžeta, odnosno Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Budžeta Brčko distrikta BiH za 2019. godinu, kojim su povećani prihodi i gdje imamo intervencije poslaničkih klubova, ali i prijedloge Vlade Brčko distrikta, posebno u dijelu kapitalnih izdvajanja i zakona o platama koji su stupili na snagu i čija primjena počinje 1. jula ove godine – rekao je nakon pripremnog sastanka predsjednik Skupštine Esed Kadrić.

Na dnevnom redu 50. redovne sjednice naći će se i nekoliko odluka o utvrđivanju javnog interesa, kao i nekoliko informacija, navedeno je u saopćenju.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

forty nine ÷ forty nine =