Skupština: Autoput Sarajevo-Beograd preko Brčko distrikta

Usvojena je Deklaracija o kriterijima za definiranje trase budućeg autoputa, kojom je podržano da autoput Sarajevo-Beograd ide preko područja Distrikta.

Skupština je usvojila i Odluku o održavanju javne rasprave o Prijedlogu zakona o zabrani pušenja [Otisak.ba - Arhiva]

Na današnjoj 19. redovnoj sjednici Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, na prijedlog Kluba zastupnika Srpske demokratske stranke [SDS], usvojena je Deklaracija o kriterijima za definiranje trase budućeg autoputa, kojom je podržano da autoput Sarajevo-Beograd ide preko područja Distrikta.

Deklaracija je usvojena sa 21 glasom za, jednim protiv te tri uzdržana.

Predsjednik Skupštine Esed Kadrić [Stranka demokratske akcije – SDA] u izjavi medijima je izrazio žaljenje “što neki nisu podržali ovaj prijedlog”.

“Naš prevashodni interes je da ta trasa ide preko Brčko distrikta”, naglasio je on, dodavši da o trasi odlučuje isključivo država Bosna i Hercegovina, ali da “Skupština ima puno političko pravo da iskaže svoj politički interes”.

Javna rasprava o Zakonu o zabrani pušenja

Skupština je na ovoj sjednici usvojila i Odluku o održavanju javne rasprave o Prijedlogu zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Distriktu.

Javna rasprava je zakazana za 23. novembar u 12 sati, u velikoj sali Skupštine.

Dvadeseta redovna sjednica Skupštine trebala bi biti održana 29. novembra.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

60 ÷ six =