Sjednica brčanske Skupštine 14. novembra: Utvrđen dnevni red od 40 tačaka

Potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović (Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine) kazao je u izjavi medijima da će se na dnevnom redu sjednice naći nekoliko interesantnih zakona u drugom čitanju.

Foto: Otisak.ba

Fotoreporter: Adis Mujdanović

Zastupnici u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine održali su jutros pripremni sastanak na kojem je utvrđen dnevni red od 40 tačaka za 36. redovnu sjednicu, koja je zakazana za srijedu, 14. novembar u 10 sati.

Potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović (Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine) kazao je u izjavi medijima da će se na dnevnom redu sjednice naći nekoliko interesantnih zakona u drugom čitanju.

„Kao što je Prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika o radu Skupštine, koji prilično dugo čekamo, radimo na tome… Zatim, Nacrt zakona o dopuni Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Pa tu je jednako tako zakon u drugom čitanju – Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona“, naveo je on.

Istakao je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lovstvu, koji se nalazi u proceduri prvog čitanja, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i građenju po hitnom postupku.

„Zakon o lovstvu je po meni vrlo interesantan samim tim što će te izmjene i dopune Zakona regulirati lovočuvare. Vrlo je važno i bitno, jer vidite i sami da ovaj zakon ne funkcionira, lovstvo je u fazi mirovanja“, izjavio je Filipović.

Na sjednici će se naći nekoliko izvještaja o radu i finansijskom poslovanju javnih preduzeća i institucija, kao i izvještaji o reviziji finansijskih izvještaja/poslovanja javnih preduzeća, odjela Vlade i institucija, a tiču se 2017. godine.

Također, zastupnici bi trebali diskutirati o Prijedlogu mjera za otklanjanje problema u funkcioniranju zdravstvene zaštite, kao i o Informaciji u vezi sa stanjem izrade i nabavke integralnog zdravstvenog informacionog sistema te Informaciji o plaćama i naknadama menadžmenta javnih preduzeća, zavoda, fondova, članova upravnih i nadzornih odbora.

„Nadam se da će biti rasvijetljene neke stvari o kojim se špekulira, priča, govori itd.“, kazao je potpredsjednik Skupštine.

Foto: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

− three = 1