SDA Brčko: Na Brodu pokazana Snaga naroda

Predsjednik SDA u Brčkom Esed Kadrić je naglasio da ima onih koji svakodnevno daju živote za svoje države koje pokušavaju da odbrane.

[Ustupljeno Otisku]

Večeras je na malonogometnom igralištu na Brodu pred više od 300 prisutnih članova i simpatizera Stranka demokratske akcije (SDA) održala predizborni skup na kojem su predstavljeni kandidati za predstojeće državne Izbore, saopćeno je iz Informativne službe ove stranke.

Smajlović: Zvjerski nam uskratili prava

Kandidat za zastupnika u Skupštini RS-a Rasim Smajlović je u svom obraćanju kazao da su Bošnjaci u manjem bh. entitetu marginalizirani.

Rasim Smajlović [Ustupljeno Otisku]
„Zvjerski su nam uskratili prava i svakodnevno nam umanjuju značaj, to ide do te mjere da nam, u postdejtonskoj tvorevini, žele nametnuti ćirilicu kao jedino pismo, zabranjuju nam bosanski jezik. SDA je rođena i nastala s ciljem da istinski brani interese Bošnjaka i ona od toga neće odustati“, naglasio je Smajlović.

Baćevac: SDA je kičma BiH

Večerašnji predizborni skup SDA na Brodu uveličao je Samir Baćevac iz Janje, nosilac liste Zajedno za BiH koju osim SDA čine BPS i SBiH, koji je kazao da je „Brčko simbol povratka na naša ognjišta“.

Samir Baćevac [Ustupljeno Otisku]
„SDA je kičma BiH, ako nema SDA u manjem bh. entitetu, doći će opet oni koji se ne stide svojih djela, i oni koji su nekoliko genocida počinili. Mi to nećemo zaboraviti, mi smo organizaroti otpora na našu državu, mi smo stali naspram 4 vojne sile i postali sila nebeska. Borba nad bahatim Dodikom, Čovićem, Radončićem se nastavlja, oni su ti koji prave paktove protiv Bosne i Hercegovine“, kazao je Baćevać, naglašavajući da „mi nastavljamo borbu olovkom tamo gdje su naši borci stali puškom“.

Baraković: Još uvijek stanje neizvjesnosti

Kandidatkinja za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine dr Devla Baraković je kazala da je agresija zaustavljena.

Dr Devla Baraković [Ustupljeno Otisku]
„Rat je stao, a mi još uvijek imamo stanje neizvjesnosti, oni koji konstantno atakuju na naš narod i državu svakodnevno rade na destabilizaciji onog što smo mi u krvi napravili. Bosna nam je data u amanet i mi imamo zadaću da je čuvamo, snaga naroda je jako potrebna jer nije džaba svaki pedalj zemlje natopljen krvlju naših sinova, braće i očeva“, kazala je Baraković.

Osmanović: Ovi izbori su važni jer se borimo za opstanak

Kandidat za zastupnika Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Senad Osmanović, koji je bio i domaćin ovoga predizbornog skupa SDA, obzirom da živi na Brodu, je u obraćanju svojim komšijama kazao da smo ponovo pred historijskim izborima.

Senad Osmanović [Ustupljeno Otisku]
„Ovi izbori su važni jer se borimo za opstanak. Nisu džaba toliki sinovi pali, nisu džaba tolike suze majke isplakale. Ne smijemo nikada stati i posustati u borbi za našu Bosnu i Hercegovinu. Bez političke stabilnosti nećemo uspjeti obraniti najljepšu zemlju na planeti“, kazao je Osmanović.

Kadrić: SDA je uspijevala tom zlu da se suprotstavi

Predsjednik SDA u Brčkom Esed Kadrić je naglasio da ima onih koji svakodnevno daju živote za svoje države koje pokušavaju da odbrane.

„Mi smo ostali u krnjoj Jugoslaviji i bilo nam je spremno da nestanemo preko noći. Ali pod patronatom velikog rahmetli Alije Izetbegovića mi smo uspjeli da se organiziramo i pomračenim umovima poremetimo planove. SDA je uradila ono što niko nikad nije i mi ćemo da izgradimo Bosnu i Hercegovinu u inat dušmanima koji iz petnih žila mrze sve bošnjačko i bosansko. SDA je uspijevala tom zlu da se suprotstavi, i nošeni snagom naroda mi ćemo to uspjeti“, kazao je Kadrić.

Esed Kadrić [Ustupljeno Otisku]
Atmosferu je upotpunio i brčanski Hor Mošus, koji je vrlo emotivno izveo himnu SDA „Ja sin sam tvoj“, a na kraju i numeru „Ja bih svjetlo zvao mrakom da te nije Alija“, navedeno je u saopćenju.

[Ustupljeno Otisku]

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

− one = 1