RIK Srbije: Pobjede Ugljanina i Kamberija

Izbori su održani u nedjelju, 4. novembra, a predsjednik RIK Vladimir Dimitrijević je na konferenciji za novinare rekao da će konačni rezultati biti objavljeni u četvrtak, 8. novembra u osam časova.

Sulejman Ugljanin [Foto: AA - Arhiva]

Na izborima za savjet albanske nacionalne manjine najviše mandata je osvojila lista Partije za demokratsko djelovanje Šaipa Kamberija, za savjet bošnjačke nacionalne manjine najviše mandata ima lista Samoopredjeljenje Sulejmana Ugljanina, dok je lista Mađarska sloga osvojila 30 mandata, saopštila je danas Republička izborna komisija Srbije (RIK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Na izborima za savjet albanske nacionalne manjine glasalo je 39,4 odsto birača, a najviše mandata je osvojila lista Partije za demokratsko djelovanje Šaipa Kamberija, dok je četiri mjesta dobila Alternativa za promjene Šćiprima Arifija.

Po dva mandata u albanskom nacionalnom savjetu imaće liste Demokratske partije Nagipa Arifija i Demokratska partija Albanaca Ragmija Mustafe, a jedno mjesto Pokret za reforme.

Na izborima za članove savjeta bošnjačke nacionalne manjine glasalo je 52,31 odsto birača, a najviše mandata (14), osvojila je lista Samoopredjeljenje Sulejmana Ugljanina.

Lista Matica Bošnjaka Muamera Zukorlića imaće 13 mjesta, a lista Saita Kačapora “Vakat je” dobila je osam mandata.

Kod Mađara je za članove savjeta nacionalne manjine glasalo 36,54 odsto, a lista Mađarska sloga je osvojila 30 mandata, dok će pet mandata imati Mađarski pokret Žoldoša Ferenca.

Na izborima za članove savjeta nacionalnih manjina glasalo je 18 zajednica na neposrednim izborima na 926 biračkih mesta, a pravo glasa je imalo 467.545 birača.

Hrvatska, crnogorska, ruska i makedonska nacionalna manjina glasale su na elektorskim skupštinama za svoje predstavnike u savjetu manjina.

Izbori su održani u nedjelju, 4. novembra, a predsjednik RIK Vladimir Dimitrijević je na konferenciji za novinare rekao da će konačni rezultati biti objavljeni u četvrtak, 8. novembra u osam časova.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

two × five =