Reisu-l-ulema Kavazović inicirao formiranje odbora za podršku narodu Rohinja

"Niko kao Bošnjaci ne zna šta znači biti žrtva genocida i kako je to kada vam čitav svijet okrene leđa i ostavi vas na nemilost silnika", istakao je.

Kavazović: Imamo obavezu da dignemo svoj glas protiv ponavljanja genocida bilo gdje na svijetu

U utorak je reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović inicirao formiranje odbora za podršku narodu Rohinja, koji će raditi na upoznavanju bosanskohercegovačke javnosti sa genocidom nad narodom Rohinja i prikupljanju pomoći za stradalnike.

Ovim povodom Reisu-l-ulema je za RTV Islamske zajednice u BiH – BIR izjavio kako Islamska zajednica, kao i Bosna i Hercegovina, ne mogu uraditi puno da se genocid nad narodom Rohinja zaustavi i da im se pomogne, ali da moraju uraditi onoliko koliko mogu.

“Niko kao Bošnjaci ne zna šta znači biti žrtva genocida i kako je to kada vam čitav svijet okrene leđa i ostavi vas na nemilost silnika. Zato mi, prije svih, imamo obavezu da dignemo svoj glas protiv ponavljanja genocida bilo gdje na svijetu, ali ne samo to, nego da i konkretnim postupcima i vlastitim odricanjem pokušamo olakšati tim ljudima ili barem pronijeti istinu o onome šta im se dešava u nadi da će oni koji mogu ovo zlo zaustaviti to i uraditi”, istakao je Reisu-l-ulema.

Odbor bi trebao okupiti istaknute pojedince iz Islamske zajednice, medija, nevladinog sektora i privrede, i biće otvoren za sve one koji imaju ideju kaok bi Islamska zajednica i BiH mogli pomoći narodu Rohinja, saopćeno je iz Kancelarije Reisu-l-uleme.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

88 ÷ = eleven