Pronađena droga u Brki

  U subotu, 15. juna, postupajući po operativnim saznanjima da se osoba sa inicijalima L. J. (rođen 1996. godine) sa područja Brčkog na području ove lokalne zajednice bavi prodajom opojnih droga speed i ecstasy (spid i ekstazi), policijski službenici su ovu osobu pronašli u mjestu Brka i nad njim izvršili službenu radnju dokazivanja - pretres.

  Policija BDBiH (Foto: Otisak.ba / Arhiva)

  Novinar: Dževad Turčalo

  U subotu, 15. juna, postupajući po operativnim saznanjima da se osoba sa inicijalima L. J. (rođen 1996. godine) sa područja Brčkog na području ove lokalne zajednice bavi prodajom opojnih droga speed i ecstasy (spid i ekstazi), policijski službenici su ovu osobu pronašli u mjestu Brka i nad njim izvršili službenu radnju dokazivanja – pretres.

  Prilikom preduzimanja radnji kod L. J. je pronađena torbica u kojoj se nalazio PVC paketić sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed i PVC paketić u kojem su se nalazile tablete koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ecstasy, navedeno je u današnjem izvještaju Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine sa pregledom značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 15. juna do danas.

  Osoba je pozvana u Policiju i nad njim je izvršena kriminalistička obrada. Nakon kriminalističke obrade osobe, utvrđeno je da postoji osnov sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238, stav 1 Krivičnog zakona BDBiH.

  Radi daljeg krivičnopravnog procesuiranja, protiv osobe L. J. Policija će podnijeti izvještaj Tužilaštvu ove lokalne zajednice.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  six × one =