Promocija romana ‘Justicijo, digni glavu’ u Brčkom

Pored autorke o romanu će govoriti i profesor bosanskog jezika Ernad Osmić te novinar Željko Lazarević.

[Ustupljeno Otisku]

U Brčkom će se u petak, 10. novembra, održati promocija romana Pavice Veljović „Justicijo, digni glavu“.

Promocija je najavljena za 18.00 časova u hotelu „Jelena“ a pored autorke o romanu će govoriti i profesor bosanskog jezika Ernad Osmić te novinar Željko Lazarević.

Pozvani su svi ljubitelji pisane riječi da posjete ovaj kulturni događaj.

Biografija autora

Pavica Veljović rođena je 13.03.1978. u Novom Sadu.

Djetinjstvo je provela u malom sremačkom selu Krušedolu.

Ljubav za knjige i pisanu riječ „pronosi“ kroz život od svoje osme godine kada je napisala prvu pjesmu o svom djedu.

Na razvoj njenog talenta za pisanje tokom osnovnoškolskih dana uticaj je imala nastavnica srpskog jezika Elizabeta Pejčinovska uz čiju pomoć je osvojila mnogobrojne literarne nagrade, a njeni radovi i lik bili su medijski ispraćeni.

Nevelika ambicija ne pomijera je dalje od ljubavi za pisanu riječ koju je u zrelim godinama uokvirila najprije knjigom aforizama „Sizife, promeni ruku“ (u izdanju KUA „Artije“ iz Paraćina, 2014), a tri godine potom, takođe u saradnji sa Književno-umjetničkom asocijacijom „Artija“ čiji je i član, objavila roman u pričama „Justicijo, digni glavu“.

Pored aforizama i proze Pavica Veljović piše i pjesme, humorističke skečeve za TV izvođenje, dječiju poeziju, prozu i aforizme, crtice…

Član je BAK-a (Beogradski aforističarski krug) i jedan od autora na sajtu „Direktna reč“. Uvrštena je u više Zbornika i Antologija kratkih priča i aforizama, potom je učesnik mnogobrojnih međunarodnih i domaćih festivala satire i humora, nagrađivana za aforizam, objavljivana u dnevnoj štampi, fanzinima i časopisima za satiru i humor.

Najnovije djelo „Justicijo, digni glavu“, po ocjeni kritičara i kolega, izdvaja je kao hrabrog autora čiji duh ne miruje i stavlja je mimo uobičajene forme savremenog stvaralaštva, ocjenjujući je kao jedinstvenog, autentičnog, originalnog autora.

Po profesiji je medicinska sestra-tehničar, majka i supruga, koja gaji ljubav za knjige i pisanu riječ, djecu, cvijeće, životinje i dobre međuljudske odnose. Živi i stvara u Surčinu.

[Ustupljeno Otisku]

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

2 × three =