Predstavljeni svi pobjednici SBF Start-Up Challengea

  - Svrha takmičenja, namijenjenog univerzitetskim timovima i mladim preduzećima, bila je da kroz SBF 2019 predstave svoje ideje i privuku investitore, koji bi im pomogli oko realizacije projekata

  Foto: AA

  Fokus trećeg dana Sarajevo Business Foruma 2019 stavljen je na mlade ljude i njihove ideje. S ciljem da se među mladim ljudima u BiH popularizira preduzetništvo i promovišu pozitivne vrijednosti, BBI banka je u saradnji sa partnerima, 2019. godine pokrenula projekat SBF Start-Up Challenge, koji je danas krunisan predstavljanjem pobjednika takmičenja, prenosi Anadolu Agency (AA).

  Svrha takmičenja, namijenjenog univerzitetskim timovima i mladim preduzećima bila je da kroz Sarajevo Business Forum 2019 predstave svoje ideje i privuku investitore, koji bi im pomogli oko realizacije projekata.

  Amer Bukvić, direktor BBI Banke i idejni tvorac ovog takmičenja, na početku prezentiranja projekata istakao je važnost Start-Up Challengea.

  “Cilj takmičenja bio je pružiti mogućnost mladim ljudima koji imaju poslovne ideje da ih realiziraju i pokrenu vlastiti biznis. Svi prijavljeni projekti su fantastični i inovativni. Briljantni mladi umovi sa svojim idejama su bili sva tri dana na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu, kako bi svoje ideje prezentirali investitorima”, rekao je Bukvić.

  U okviru projekta SBF Start-Up Challenge, danas su na Sarajevo Business Forumu 2019 šest mladih poduzetnika predstavili svoje projekte: Bubamara – platnena majstorica za proizvodnju pelena i uložaka, Robotska ruka, Home Work, Žiža – poslovna platforma, Greens i Vozni park.

  Pobjednik prvog kruga takmičenja Haris Salkić predstavio je svoj Start Up – HAS robotics – proizvodnja robotskih ruku, kao pomagalo u nastavnom procesu.

  “Govorili smo o četvrtoj digitalnoj revoluciji i ovo je prvi korak ka tome, da u nastavnom procesu imamo sredstvo da se mladi educiraju za poslove budućnosti“, izjavio je Salkić.

  Nagradni fond SBF Start-Up Challengea, osim direktne novčane podrške uključuje i marketinške usluge, pravnu podršku kao i stručnu edukaciju.

  S istim ciljem promovisanja preduzetništva i ideje uključenja mladih u svijet biznisa i ove godine SBF je podržao Munja Business Challenge. Ovo takmičenje je posebno dizajnirano za srednjoškolce i mlade. Dvanaest timova od 208 mladih ljudi iz 70 srednjih škola, izborilo se za mjesto u finalu koje je održano trećeg dana SBF-a, a u kojem je stručni žiri izabrao najbolji poslovnu ideju. Ovogodišnji pobjednik je tim s idejom biznisa EBA – SOS narukvice za stare i nemoćne, koji će predstavljati BiH na takmičenju Poslovni izazov Zapadnog Balkana u Budvi.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  63 ÷ nine =