Predstava ‘Ustav Republike Hrvatske’ u Brčkom

Takmičarski program 34. Susreta pozorišta Bosne i Hercegovine u Brčkom.

Riječ je o predstavi koja se bavi ljubavlju i mržnjom, hrabrošću i kukavičlukom, erotikom i netrpeljivošću prema drugima i različitima [Otisak.ba]

Predstavom “Ustav Republike Hrvatske” Satiričnog kazališta Kerempuh iz Zagreba, autora Ante Tomića i Rajka Grlića, u režiji Vinka Brešana, u utorak navečer, u Domu kulture, nastavljen je takmičarski program 34. Susreta pozorišta Bosne i Hercegovine u Brčkom.

Riječ je o predstavi koja se bavi ljubavlju i mržnjom, hrabrošću i kukavičlukom, erotikom i netrpeljivošću prema drugima i različitima.

Igrali su: Borko Perić, Nikša Butijer, Ana Maras Harmander, Damir Poljičak, Matija Šakoronja i Vedran Mlikota.

Predstava je premijeru doživjela u februaru ove godine, nakon što je istoimeni film Tomića i Grlića, premijerno prikazan u oktobru prošle godine, primio mnoštvo nagrada i pozitivnih kritika.

Reakcije brčanske publike na predstavu bile su također pozitivne.

U pratećem dijelu programa, također u Domu kulture, upriličeno je predstavljanje monografije “Scenske mnogostranosti Safeta Pašalića”, autora Srđana Vukadinovića i Jakova Amidžića.

Pored autora, u predstavljanju su učestvovali: Kaća Dorić i Danijela Regoje.

‘Grad u teatru, teatar u gradu’

U takmičarskom dijelu programa Susreta ove godine će biti izvedeno osam predstava iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Predstave u odabiru selektora Almira Bašovića odraz su ovogodišnjeg mota manifestacije “Grad u teatru, teatar u gradu”.

Cijena pojedinačne karte je pet konvertibilnih maraka.

Susreti traju do 24. novembra.

Kompletan program Susreta.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

÷ one = 4